28 Nisan 2024 Pazar

Pakistan’da Sokakları Hristiyanlar Temizliyor

Pakistan’ın İslamabad kentindeki sokak temizlikçilerinin yüzde 90’ının Hristiyan olduğu gerçeğine dikkat çekildi. Oldukça düşük maaşla çalışmaya devam eden Hristiyanlar, genellikle maaşlarını alamıyor veya aylarca bekliyor.

Sosyal ve ekonomik tabakanın en altında bulunan Hristiyanlar, genellikle temizlik işçiliğinde görev alıyor. Ayrıca, Hristiyanlar genellikle uygun güvenlik ekipmanı olmadan tehlikeli koşullarda çalışıyor. Kanalizasyon temizliğinde çalışan Hristiyanlar, genellikle zehirli gazlar nedeniyle hayatını kaybediyor. Pakistan hükümeti hayatını kaybeden işçinin ailesine oldukça düşük tazminat ödüyor. 

Uluslararası Hristiyan Kurumu (ICC) Savunuculuk Direktörü Matias Perttula, ‘‘Pakistan’daki Hristiyanlar korku, ayrımcılık ve zulüm gerçeğiyle yaşıyor. Maaşlarını düzenli olarak alamayan Hristiyan işçiler, ayrımcı istihdam uygulamalarıyla karşı karşıya kalıyor’’ dedi.

Hem Pakistan hükümetinde hem de sivil toplumda var olan ayrımcılık, çeşitli şekillerde kendini gösteriyor. Ülkede Hristiyanlara yönelik zulmün bir başka örneği ise dine hakaret yasasıdır. Ölüm cezası veya müebbet hapis cezası öngören yasa nedeniyle Hristiyanlar korku içinde yaşıyor.  

Basit bir suçlama bile Hristiyanların şiddete ve cinayete maruz kalmasına neden oluyor. Pakistan, dini azınlıklara eşit haklar sağlamak için atması gereken çok adımı var. Hristiyanların maruz kaldığı hayatın gerçekliği, Pakistan hükümetinin tasvir ettiği ‘dini uyum’ tasvirine aykırıdır. (persecution)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi