26 Nisan 2024 Cuma

Pakistanlı Pastör Asılsız İddialarla Gözaltına Alındı

Pastör Yardımcısı Sarfaraz Raja, 10 Nisan’da kardeşinin kendisini arayıp, polislerin evine izinsiz girdiğini ve aile üyelerini rahatsız ettiğini haber verdiğinde Cuma vaazı vermeye hazırlanıyordu.

Pencap Eyaleti’nin Youngsenabad köyündeki Youngsen Memorial Kilisesi’nde hizmet veren Raja, güvenlik güçleri tarafından likör yapıp, satmakla suçlandı. Kilisede vaaz verdiğini ve ‘‘Vaazıma devam edemedim ve hemen evime koştum’’ diye belirtti.

Komiser yardımcısı Malik Shahbaz Ahmed ve diğer beş polis memurunun annesini ve diğer aile üyelerini tehdit ettiğini söyleyerek, ‘‘Eve geldiğimde polislere evime neden izinsiz girdiklerini sordum. Shahbaz, baskın amacını açıklamak yerine beni arabalarına bindirdi’’ dedi. Güvenlik güçleri aileyle birlikte yaşayan Kaali olarak bilinen amcası Manzoor Raja’yı da tutukladı.

Pastör, karakola vardığında memurların bir odadan içki üretim ekipmanını çıkardığını ve iki kişinin de zorla fotoğrafını çektiğini söyledi. Ardından kendisine yasadışı içki üretip sattığı iddiasıyla dava açıldı.

Ertesi gün kefaletle serbest bırakılan Pastör, bölgedeki suçluları koruyan polisleri, şikayet ettiği için tutuklandığını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta, kızların eğitim gördüğü devlet okulunun duvarlarına tırmanmaya çalışan üç genci gören Pastör, derhal polisi aradı. Shahbaz liderliğindeki güvenlik güçleri olay yerine gelerek, şüpheli hırsızları tutukladı, ancak karakola götürdükten sonra onları serbest bıraktı. 

Pastör Raja, okul müdürünü bilgilendirdi ve Baş Müfettiş Muhammet Ali Chaddar’ı aradı. Yeniden gözaltına alınan gençler, yalnızca izinsiz giriş yaptıkları ve hiçbir şey çalmadıkları gerekçesiyle birkaç saat içinde serbest bırakıldı.

Yeniden şikayette bulunan Raja, Shahbaz’ın öfkesini uyandırdı. Raja, ‘‘Tüm köy halkı güvenlik güçlerinden rahatsız. Tüm itirazlarımız boşa gitti. Çünkü Pakistan’da Hristiyanlar olarak güçsüz bir topluluğuz’’ dedi.

Shahbaz ise kendisine yöneltilen iddiaları reddederek, pastörün tutuklanmasıyla ilgili üst düzey yetkililere ve güvenlik güçlerine şikayette bulunan Hristiyanların, şikayetlerini geri çekmeleri durumunda uzlaşmaya açık olduğunu belirtti. 

Pastör Raja ve diğerlerinin evlerde içki üretimi yaptığı haberini gizli muhbirden aldıklarını söyleyen Shahbaz, Pastör Raja’nın herhangi bir suç kaydının olmadığını da kabul etti.

Pencap İnsan Hakları Başkanı Ijaz Alam Augustine, olay hakkında soruşturma emri verdiğini söyledi. Morning Star News’e verdiği demeçte Augustine, ‘‘Köyün ileri gelenleri olay hakkında beni bilgilendirdi ve bunun üzerine soruşturma başlattım. Hristiyanların evlerinde ve kiliselerinde Cuma vaazına hazırlandıkları sırada, geçerli bir neden olmadan baskın düzenlenmesi kabul edilemez. Kapsamlı bir soruşturma yürütüleceğine ve yetkilerini kötüye kullananların cezalandırılacağa söz verebilirim’’ dedi. (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi