28 Nisan 2024 Pazar

Papa, Advent Dönemi Başlangıcında Suriye’de Barış İçin Dua Etti

“Bir umut anı” olan Advent döneminin başlangıcını kutlayan, Papa Françesko, geçtiğimiz Pazar günü, özellikle sekiz yıldan fazla bir süredir saldırı altında olan ülkenin çocuklarıyla umut belirtisini paylaşarak “acılar içindeki” Suriye için dua etti.

Françesko, “Rabbimiz, Tanrı savaşanları, başkalarını yok etmek ve yüreklerindeki inancı değiştirmek için silah üretenleri affetsin” dedi.

Françesko, her pazar günü yapılan Angelus ayininde, özellikle Suriye’yle ilgili konuşarak çok sayıda Suriyeli çocukla ve bugün dünyada mumlarını yakmış birçok inananla birlikte bir mum yakacağım. Bu umut alevleri savaşın karanlığını dağıtıyor!” diye belirten Papa Françesko, “Hristiyanlara, Suriye’de ve Ortadoğu’da merhamet, bağışlama ve uzlaşma tanıkları olarak kalmaları için dua ve yardım ediyoruz” dedi.

Papa, bu “Umut alevi” ni, günümüzde dünyanın yakın ve uzakta farklı bölgelerindeki çatışmalar ve gerginlikler sebebiyle acı çeken herkes için istediğini söyledi. “Kilise’nin duası, onlara güvenilir Tanrı’nın yakınlığını hissetme ve her vicdana, barışa içten bir bağlılık gösterme konusunda yardımcı olur” dedi.

Papa Françesko’nun dediği gib, “Noel’e hazırlanmak amacıyla İsa Mesih’e hoş geldin demek için gözlerimizi kaldırıp yüreğimizi açmaya çağıran” Advent dönemi olarak bilinen bu dönem, 2 Aralık Pazar günü başladı ve dört hafta sürecek.(CN)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi