27 Nisan 2024 Cumartesi

Papa, Amerika’daki Orman Yangınları ve Dağlık Karabağ’daki Barış için Dua Etti

Papa Françesko, Birleşik Devletler’in Batı sahili ve Güney Amerika bölgeleri boyunca uzanan orman yangınlarını hatırlatarak Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ateşkesi memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Orman yangınları bu yıl, durumdan ciddi bir şekilde muzdarip olan Birleşik Devletlerin ve Güney Amerika’nın bazı kısımlarıyla birlikte Amerika’nın geniş bölgelerine yayılmıştı.

Papa Françesko, yangınları hatırlatmak ve bu yangınları ağır kuraklıkla ve insanların eylemleriyle ilişkilendirmek üzere pazar günü Angelus duasında bir dakikasını ayırarak “Gezegenin birçok alanını tahrip eden orman yangınlarından etkilenen insanlara ve hayatlarını yangınları söndürmek adına riske atan gönüllülere ve itfaiyecilere olan yakınlığımı ifade etmek isterim” dedi.

Papa, Birleşik Devletlerin Batı sahilinden, özellikle California ve Güney Amerika’nın merkezi bölgelerinden bahsederek,  “Rab bu etkilerden ve felaketlerden ızdırap çekenleri kuvvetlendirsin ve yaratılışı koruma ihtiyacının farkına varmamızı sağlasın” dedi.

Amerika’daki Yangınlar

Batı Birleşik Devletleri, California, Oregon ve Washington’da, 6.6 milyondan fazla dönümün yanmasına ve en az 37 insanın ölümüne sebep olan muazzam büyüklükte yangınlar görüldü. Güney Amerika’nın Pantanal bölgesi, Dünya’nın en geniş tropik sulak alanını oluşturmakta. Büyük kısmı 2020’de yanmış olup, araştırmacılara göre taşkın yatağının yaklaşık yüzde 22’si, ya da 7.9 milyon dönüm de alazlanmış durumda.

Paraguay ve Arjantin de rekor miktarda arazinin rekor kıran yangınlara yenik düştüğünü gördü.

Ermenistan- Azerbaycan Ateşkesi

Papa Françesko, düşüncelerini aynı zamanda Dağlık Karabağ bölgesindeki ateşkese de çevirdi.

Ermenistan ve Azerbaycan arasında Cumartesi öğlen yürürlüğe giren Rus aracılı ateşkesi memnuniyetle karşıladığı belirten Papa, düşmanlıktaki duraksamasının hafif olduğunu itiraf ederek, bunun bölgede acı çeken sivillerin iyiliği adına devam etmesi için dua etti. Ardından Papa Françesko, herkesi mağdurlar ve hayatları tehlikede olanlar için dua etmeye davet etti. (Vaticannews)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi