27 Nisan 2024 Cumartesi

Papa Françesko: ‘‘Acıların Ortasında İsa Mesih, Tanrı’nın Dünyaya Verdiği İşarettir’’

Papa Françesko, bu yılki Noel ağacını ve Doğuş sahnesini Vatikan’a sunan heyete yönelik yaptığı konuşmada, ‘‘Noel bayramı bizlere İsa Mesih’in barışımız, sevincimiz, gücümüz ve esenliğimiz olduğunu hatırlatıyor’’ dedi.

Aziz Petrus Meydanı’ndaki görkemli ladin ağacı, Slovenya’nın Rinža nehri kıyısındaki Kočevje ormanlarından gelirken, seramik yemlik İtalya’nın Abruzzo bölgesindeki Castelli kasabası tarafından bağışlandı.

Ağaç ve Yemlik, Bir Umudun İşareti

Papa Françesko, Cuma günkü resmi açılış töreni öncesinde hazır bulunanlara teşekkür ederek, Noel simgelerinin her zamankinden daha fazla Roma halkı ve hacılar için bir umut işareti olacağını söyledi. Papa, ‘‘Ağaç ve Doğuş sahnesi, Kurtarıcımızın Doğuşunun gizemini imanla yaşamak için elverişli bir Noel atmosferi yaratmaya yardımcı oluyor’’ dedi. 

Kutsal Ailenin Alçakgönüllülüğü

Papa Françesko, Kutsal Aile’nin alçakgönüllülüğe değinerek, küçük bir odaya bile sahip olmadıklarını belirtti. Papa, ‘‘Yusuf, kendileri ve doğmak üzere olan bebek için bir yer ararken, Meryem her şeyi yüreğinde sakladı’’ dedi ve ‘‘Barış, sevinç, güç ve esenlik armağanlarına sahip olabilmek için, doğuş sahnesindeki karakterler gibi alçakgönüllü olmamız gerekiyor” sözleriyle konuşmasına devam etti. 

Papa Françesko, özellikle bu Noel’de insanların karşı karşıya kaldığı zorlukların altını çizerek, ‘‘Salgının yol açtığı acıların ortasında, küçük ve çaresiz İsa Mesih, Tanrı’nın dünyaya verdiği işarettir’’ dedi.

Koronavirüs önlemlerine uygun olarak Noel ağacı ve Doğuş Sahnesi Cuma öğleden sonra açılacak. Törene Vatikan Şehir Devleti Başkanı Kardinal Giuseppe Bertello ile Genel Sekreteri Episkopos Fernando Vérgez Alzaga başkanlık edecek.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi