29 Nisan 2024 Pazartesi

Papa Françesko, Emeritus Papa 16. Benedict’i Andı

Pazar günü gerçekleşen Angelus kutsamasında Papa Françesko, hayatını kaybeden Emeritus Papa 16. Benedict’i hatırladı. Papa, dua etmek üzere Vatikan’daki Mater Ecclesiae Manastırı’na gitti. 95 yaşında hayatını kaybeden selefi 16. Benedictus’un bedeni inanlıların katılacağı bir törenle Aziz Petrus Bazilikası’na nakledilecek. 

95 yaşındaki selefi 16. Benedictus’u ‘Kilise ve dünya için bir armağan’ olarak tanımlayan Papa Françesko, ölümünden dolayı duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, ‘‘Yeni yılın başlangıcı, Tanrı’nın Annesi Meryem Ana’ya emanet edilmiştir. Meryem Ana’nın şefaati için ve özellikle aramızdan ayrılan Emeritus Papa 16. Benedict için dua edelim. Müjde’nin ve Kilise’nin bu sadık hizmetkârının armağanı için Tanrı’ya tek bir yürek ve ruhla şükredelim’’ dedi.

Vatikan Basın Bürosu, selefi Papa’nın bedeninin Vatikan Bahçeleri’nde yer alan Mater Ecclesiae Manastırı’nın şapelinde yatarken çekilmiş görüntülerini yayınladı. Vatikan Sözcüsü Matteo Bruni, selefi Papa’nın 9.34’te aramızdan ayrıldığını doğruladı. Papa Françesko kişisel yardımcısı Başepiskopos Georg Gänswein tarafından bilgilendirildikten hemen sonra Mater Ecclesiae Manastırı’na gitti. Papa Françesko 28 Aralık Çarşamba günü, selefi Papa’nın sağlık durumu hakkında paylaşımda bulunarak kendisi için dua istemişti. 

Emeritus Papa 16. Benedict huzur içinde hayatını kaybetti. Papa Françesko, Mater Ecclesiae Manastırı’nın şapelinde büyük bir haç, doğuş sahnesi ve Noel ağacının yanında huzurla yatan bedeninin başında dua etti. Kardinallerin ve selefi Papa’ya yakın kişilerin özel ziyaretleri başladı. 5 Ocak Perşembe günü yapılacak cenaze törenine kadar üç gün boyunca naaşı, Aziz Petrus Bazilikası’nda yatacak. 

Matteo Bruni, selefi 16. Benedictus’un bedeninin kiliseye nakli için özel bir ayin düzenleneceğini bildirdi. Ayin sonunda video görüntüleri yayınlanacak. İnanılar selefi Papa’ya sabah 9’dan itibaren hürmetlerini sunacak. 

Papa Françesko, Aziz Petrus Bazilikası’ndaki Yeni Yıl Ayini’nde selefi Papa’yı anarak, onu Meryem Ana’nın şefaatine emanet etti. Aziz Petrus Meydanı’nda bir araya gelen yaklaşık 40bin inanlıya hitap eden Papa, herkesi 16. Benedictus için dua etmeye davet etti. Meydanda toplanan inanlılar, Papa Françesko’nun sözlerine alkışlarla eşlik etti. (Vatican News)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi