27 Nisan 2024 Cumartesi

Papa Françesko: ‘‘Episkoposlar, Hizmet Hayatına Çağrılmaktadır’’

Papa Françesko, Pazar günü Aziz Petrus Bazilikası’ndaki Kutsal Ayin sırasında iki yeni episkopos atayarak, onlara başkalarına hizmet etmek ve yakınlık duymak için çağrıldıklarını söyledi.

Papa, konuşmasında Müjde’yi tüm halklara ilan etmeleri ve onları kurtuluşa götürmeleri için İsa tarafından dünyaya gönderilen on iki Havari’den esinlendi.

Kutsal Ruh’un Armağanı

Papa Françesko, ‘‘Bu havarisel hizmeti nesilden nesile sürdürmek için Onikiler, arkadaşlarını bir araya topladı ve onlara el koyarak Mesih’ten aldıkları Ruh’un armağanını aktardı. Böylece Kilise’nin yaşayan geleneğinde, episkoposların devam eden hizmetiyle Kurtarıcı’nın işi bu güne kadar devam etmekte ve gelişmektedir’’ dedi.

Hizmet İçin Seçilmek

Yeni Episkoposlar Guido Marini ve Andrés Gabriel Ferrada Moreira’yı ‘sevinç ve şükranla’ karşılayan Papa, kendilerine hizmet hayatı için seçildiklerini söyledi.

Papa, episkoposlara Tanrı Sözü’nü her fırsatta ilan etmelerini ve cemaatlerine yakın olmalarını tavsiye ederek, ‘‘Kilisede imanın, hizmetin ve yardımseverliğin koruyucuları olacaksınız. Bu nedenle, Tanrı’ya yakın olmak için O’nun merhametini ve şefkatini yansıtmalısınız’’ dedi.

Yakınlık

Papa Françesko, bir episkoposun ilk görevinin Tanrı’ya yakın olmak olduğunun altını çizerek, onları yüreğiyle dua etmeye çağırdı. İkinci görevlerinin diğer episkoposlara yakın olmak ve haklarında kötü söz söylememek olduğunu belirten Papa, üçüncü olarak rahiplerin en yakın komşuları olduğu gerçeğini unutmamalarını istedi ve episkoposları, bir baba gibi rahiplere açık olmaya davet etti.

Son olarak Papa Françesko, episkoposların sürülerine yakın olmasının önemli olduğunun altını çizerek, onların da ‘sürüden alındıklarını’ hatırlattı. Episkoposların bu yakınlık yolunda büyümeleri için dua eden Papa, İsa Mesih’i örnek göstererek, ‘‘O, her zaman yakın olmuştur ve bizlere her zaman yakındır’’ dedi. (vaticannews)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi