26 Nisan 2024 Cuma

Papa Françesko, Kıbrıs ve Yunanistan’ı Ziyaret Edecek

Papa Françesko, Yunanistan’ın başkenti Atina ve Midilli adasına seyahat etmeden önce 2-4 Aralık tarihlerinde Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa’yı ziyaret edecek.

Holy See Basın Ofisi, Cuma günü resmi olarak Papa Françesko’nun Aralık ayı başlarında Kıbrıs ve Yunanistan’a 5 günlük Apostolik Yolculuğa çıkacağını duyurdu.

Papa, ziyaretini, 2-4 Aralık tarihlerinde Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa’da gerçekleştirecek. Daha sonra 4 Aralık’ta Yunanistan’a gidecek ve Roma’ya döneceği 6 Aralık’a kadar Atina ve Midilli’yi ziyaret edecek.

Holy See Basın Ofisi’nden yapılan bir diğer açıklamaya göre, Papa, ülkelerin sivil makamlarının ve Episkoposlar Konferanslarının daveti üzerine Kıbrıs ve Yunanistan’a olan Apostolik Yolculuğu üstleniyor.

Ziyaretin tam programı zaman içinde açıklanacak.

Kıbrıs’a İkinci Kez Papalık Ziyareti

Papa Françesko’nun Kıbrıs ziyareti, 2010 yılında Akdeniz ada ülkesine Apostolik Yolculuk yapan selefi, 16. Benedict’in ayak izlerini takip edecek.

Kıbrıslıların büyük çoğunluğu kendilerini Rum Ortodoks olarak tanımlıyor, ancak ulusun yaklaşık 11.000 imanlıdan oluşan canlı bir Katolik topluluğu var. Birçoğunun kökleri, 12. yüzyılda Yeruşalim’in düşmesinden sonra buraya yerleşen Haçlılara kadar uzanıyor.

Aziz Paul MS 1. yüzyılda Kıbrıs’ta durmuş ve adanın Romalı valisi Sergius Paulus’u Hristiyanlığa döndürmüştü.

Gelenek, İsa Mesih’in ölümden dirilttiği Aziz Lazarus’un zulüm korkusuyla Kıbrıs’a kaçması ve Havariler Barnabas ve Pavlus tarafından Kition Episkoposu olarak atanmasına dayanıyor. Mezarı, güneydeki Larkaka şehrinde Bizans döneminden kalma Aziz Lazarus Kilisesi’nin altında yer alıyor.

Midilli’ye Dönüş

Bu ziyaret, Papa’nın 2016 yılında Yunanistan’ın Midilli adasına yaptığı 1 günlük ziyaretin ardından Yunanistan’a yapacağı ikinci ziyaret olacak.

İlk ziyareti sırasında Papa Françesko, Ekümenik Patrik Bartholomeos ve Atina ve Tüm Yunanistan Başepiskoposu II. Ieronymos ile birlikte Moria mülteci kampını ziyaret etmişti.

Papa, 3 Suriyeli mülteci aileyle birlikte Vatikan’a geri döndü ve 6’sı çocuk 12 kişinin tümüne sığınma hakkı verdi.

Moria Mülteci Kampı, bir yangının çıkması ve kampın büyük bölümünü yok etmesi üzerine Eylül 2020’de kapatılmıştı. (Vaticannews)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi