26 Nisan 2024 Cuma

Papa’nın Tüm Dünya’ya Mesajı, ‘‘Tanrı Her Şeyi İyiliğimize Çevirir’’

Papa Françesko, Cuma günü Aziz Petrus Bazilikası’nda Urbi et Orbi (Tüm Dünya’yı Kutsama) mesajında koronavirüs salgının bir an önce sonlanması için dua etti.

Genellikle Noel Günü ve Paskalya Pazarı’nda düzenlenen etkinlik, mevcut küresel durumun ciddiyetine uygun olarak,Aziz Petrus Meydanı’nda modern iletişim araçlarıyla (Facebook, Youtube, TV ve Radyo) dünyaya seslendi.

Papa Françesko, yüzyıllardır Roma halkına eşlik eden St. Mary Major Bazilikası’ndan Maria Salus Populi Romani ikonası ve Corsa’daki San Marcello Kilisesi’ndeki mucizevi haçın huzurunda dünya için dua etti.

Markos 4:35-41 üzerinden verdiği mesajda, ‘‘Haftalardır akşam yaşanıyor. Meydanlarımızı, sokaklarımızı ve şehirlerimizi karanlık kapladı. Her şey sağır edici sessizlik ve boşlukla doldu. Kendimizi İsa’nın teknede uyurken batma tehlikesinden korkan öğrenciler gibi hissediyoruz. Covid-19 salgını hepimizin aynı teknede olduğunu hatırlattı. Öğrenciler İsa’ya, ‘Öğretmenimiz, hepimiz yok olacağız. Umursamıyor musun’ diye sordu. İsa Mesih, bizleri herkesten daha fazla önemsiyor. Bu fırtına, savunmasız halimizi ortaya çıkardı ve çevremizdeki yanlış ve gereksiz şeylerin ortaya çıkmasını sağladı. Ortaya çıkan şey, kardeşlerimize ait olmaktır’’ dedi.

Papa Françesko, İsa’nın şu sorusunu sordu: ‘‘Neden korkuyorsunuz? İmanınız yok mu?’’ 

Adaletsizliği, savaşları ve çığlıkları görmezden gelip, son hızda ilerlediğimizi söyleyen Papa Françesko, ‘‘Ne olursa olsun hasta bir olan bir dünyada sağlıklı kalacağımızı düşünerek devam ettik, şimdi ise fırtınalı denizin ortasında ‘Tanrım, uyan’ diyerek haykırıyoruz. İsa Mesih bizleri imana çağırıyor. Siz ise bu deneme zamanını bir seçim zamanı olarak ele almaya çalışıyorsunuz. Tanrı’nın yargılanma zamanı değil, neyin önemli ve gerekli olduğunu anlama zamanı’’ diyerek mesajına devam etti.

Papa, tüm zorluklara rağmen görevlerine devam eden sağlık personelleri, market çalışanları, temizlikçiler, rahipler, polis memurları ve gönüllülerin kendilerini inkar eden cesur davranışlarından ders alınması gerektiğini söyledi.

Kendi Yeterliliğimizden Yoksun Olmak

Papa, ‘‘Korkularımızı Tanrı’ya verdiğimizde, zaferi O kazanacaktır. Çünkü Tanrı’nın gücü budur: Her şeyi, hatta kötü şeyleri bile iyiye çevirmek. Tanrı fırtınalara dinginlik getirir. Tanrı ile yaşam asla son bulmaz’’ dedi.

O’nun Çarmıhı Bizim Umudumuz

‘‘İsa’nın çarmıhı kurtuluşumuz ve umudumuzdur’’ diyen Papa, ‘‘İsa’nın haçıyla şifa bulduk ve kucaklandık. Hiçbir şey veya hiç kimse bizi O’nun sevgisinden ayıramaz. Bu kadar kaybın ve acının ortasında bizi kurtaran mesajı yeniden dinleyelim: O, dirildi ve aramızda yaşıyor. Bu yüzden, O’nun haçını günümüz zorluklarında kucaklıyoruz ve kalbimizi Ruh’un işlerine açıyoruz. Umudu kucaklamak için Rab’bi kucaklamalıyız. Bizi kurtaran ve umut veren imanın gücüdür’’ dedi.

Tanrı’ya Yönelmek

Mesajının sonunda, ‘‘Hepinizi Meryem Ana’nın şefaatiyle Rab’be emanet ediyorum’’ diyen Papa, ‘‘Sevgili kardeşler, Petrus’un kaya gibi sağlam olan imanının anlatıldığı bu yerden, Bakire Meryem Ana’nın şefaatiyle hapinize Rab’be emanet ediyorum. Tanrı bu dünyayı kutsasın, bedenlerimize sağlık, kalplerimize esenlik versin. Korkmamak istiyorsunuz. Ama imanımız zayıf ve korkuyoruz. Rab sen bizi fırtınanın insafına teslim etmezsin. Bize yeniden korkma diyorsun ve bizler tüm endişelerimizi sana teslim ediyoruz’’ dedi. (vaticannews)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi