26 Nisan 2024 Cuma

Papa, Regina Coeli’de: Tanrı’ya Esenlik Ruhu’nu Sorun

Papa Françesko, her gün “Rab, bana esenliğini ver, bana Kutsal Ruhunu ver” diye dua ederken, hayatımızda uysallık ve uyum için çaba göstermemizi teşvik ediyor.

Vatikan News’tan Thaddeus Jones’un haberine göre, 

Aziz Petrus Meydanı’nda toplanan inanlılara konuşan Papa Françesko, Pazar günkü ayininde İsa Mesih’in Son Akşam Yemeği’nde havarilerine veda ederken “Size esenlik bırakıyorum” dediğini ve hemen ardından “Barışımı size sunuyorum” sözlerini belirterek Müjde’yi hatırlattı.

“Esenlikle Ayrılıyorum”

Bu sözler, hiçbir şey yapamamasına rağmen sakin olan İsa Mesih’in sevgisini ve dinginliğini ifade ediyor. Papa’nın gözlemine göre, Yahuda ona ihanet etmek için ayrıldığından beri, Petrus onu inkar etmek üzereyken ve neredeyse diğerleri de onu terk edecekken Rab sakin ve nazik olmaya devam ediyor.

Papa, İsa Mesih’in yaşamının bu son saatlerinin tüm yaşamının özünü özetlediğini açıkladı ve o korku ve acıyı hissederken, yerini küskünlük ya da öfkeye bırakmadı; “Huzur içinde, güvenmeye alışkın uysal kalbinden gelen bir huzurdu” dedi. Papa, ”kendi içinizde huzur yoksa, başkalarına barış bırakamazsınız” diye ekledi ve “İsa Mesih , uysallığın mümkün olduğunu gösteriyor. Özellikle en zor anda bunu canlandırdı ve onun barışının mirasçıları olduğumuz için bizim de öyle davranmamızı istiyor” ifadelerini kullandı.

Papa, İsa Mesih’in’ bizi yumuşak başlı, açık ve başkalarını dinlemeye, gerilimleri ortadan kaldırmaya ve uyum inşa etmeye hazır olmaya çağırdığını söyledi. Birçok kelimeden veya vaazdan daha değerli olan en önemli davranışımız olduğunu vurguladı. “İsa’nın öğrencileri olarak gerilimleri yatıştırmaya, çatışmaları yatıştırmaya ve olaylara öfke duymadan nezaketle tepki vermeye mi çalışıyoruz? Bunların hepsi bizim için büyük zorluklar” diyerek doğruluğunu kabul ettiğini belirtti.

“Esenliğimi Size Veriyorum”

(CNS /Vatican Media)

Papa, İsa Mesih’in ikinci sözünün, kendi mücadelemizde arabulucu olmak için bize yardımcı olabileceğini söyledi. Barış, “her şeyden önce Tanrı’nın bir armağanıdır” diyen Papa, İsa Mesih’in dediğini hatırlatarak: “Size esenliğimi sunuyorum. Dünyanın verdiği gibi değil” dedi ve Dünyanın Rab’bin bize verdiğini bilmediği bu barış, Kutsal Ruh’tur, diyerek açıkladı.

Tanrı’nın içimizdeki varlığı, Tanrı’nın “kalbi yumuşatmak ve içini huzurla dolduran” “barış gücü”dür. Rab’bin bize verdiği barış bize kardeş olduğumuzu hatırlattı- düşman değil – diye sözlerine ekleyen Papa, “Barışın erkekleri ve kadınları olabilmemiz için affetmemize ve yeniden başlamamıza yardım eden Rab’dir” dedi. 

“Barış Hediyesini İsteyin”

Papa, ”Sürekli olarak Kutsal Ruh’tan barış armağanını istemeliyiz, özellikle kalplerimiz üzgün, sabırsız veya öfkeliyken” dedi ve ne kadar ihtiyacımız varsa Rab’den barış Ruhu’nu o kadar çok istememiz gerektiğini vurguladı.

Regina Coeli Nedir?

Regina Coeli Okuması (“Cennetin Kraliçesi”) dört geleneksel Marian antifonundan biridir, diğerleri Alma Redemptoris Mater, Ave Regina Coelorum ve Salve Regina’dır.

1742’de Paskalya’da zamanı yani Paskalya Pazarından Pentekost’un sonuna kadar Angelus’un yerine Regina Coeli’nin okunmasını emreden Papa XIV. Benedict’ti. İsa Mesih’in ölüm üzerindeki zaferinin bir işareti olarak ayakta okunur. (Vatican News)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi