28 Nisan 2024 Pazar

Papa’dan Yeni Zelanda’daki Cami Saldırısı Kurbanları İçin Dua

Papa Françesko, Cuma günü Yeni Zelanda’da düzenlenen cami saldırılarında hayatını kaybedenler için dua etti ve “Müslüman kardeşlerimizin yanındayım” dedi.

Papa Françesko, geleneksel Pazar duası “Angelus” için Vatikan’daki Aziz Petrus Meydanı’nda toplanan kalabalığa seslenişinde şunları söyledi:

“Tüm insanlığı müteessir etmeyi sürdüren savaş ve çatışmaların acısına bugünlerde Christchurch, Yeni Zelanda’da iki camiye düzenlenen korkunç saldırının kurbanları için duyulan acı da eklendi. Ölenler, yaralananlar ve aileleri için dua ediyorum. Tüm Müslüman kardeşlerimizin yanındayım.”

Papa konuşmasında, “nefret ve şiddete karşı dua ve barış jestlerinde buluşulması” çağrısı da yaptı. “Hep birlikte, öldürülen Müslüman kardeşlerimiz için sessizce dua edelim” diyen Papa, meydandaki binlerce kişiyle birlikte bir süre sessizce dua etti.

Vatikan, Yeni Zelanda’daki cami saldırıların ardından Cuma günü de bir taziye mesajı yayımlamıştı. Vatikan Devlet Sekreteri Petrus Parolin tarafından yollanan bildiri de Papa’nın bu “trajediden” etkilenen herkes için dua ettiği belirtilmişti.

Bildiride, “Papa Francesco, Christchurch’teki iki camiye yönelik şiddet eylemlerinde hayatını kaybedenlerin ve yaralananların olduğunu öğrenmekten derin bir üzüntü duymaktadır ve bu saldırıların ertesinde tüm Yeni Zelandalılarla, özellikle de Müslüman topluluğuyla dayanışma içinde olduğunun bilinmesini istemektedir” ifadeleri yer aldı.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi