26 Nisan 2024 Cuma

Pastör Brunson’ın 3.Duruşması Temmuz’da Görülecek

Andrew Craig Brunson, bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Rahip Brunson için tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 18 Temmuz’da görülecek.

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde görülen ikinci duruşmada bir gizli tanık Brunson’ın “Hristiyan bir Kürt devleti” kurmaya çalıştığını iddia etti. Gizli tanık Brunson’ı ABD Ordusu’nun Suriye’de YPG’ye silah yardımı yapması için de koordinat sağlamakla suçladı.

Brunson ise “utanç verici ve iğrenç” olarak nitelediği suçlamaları bir kez daha reddetti.

“Suriyeli mültecilere yardım ediyorum, ‘PKK’ya yardım ediyorsun’ diyorlar” İddianamede Brunson’ın hem Fethullah Gülen Cemaati hem de PKK adına suç işlediği, Gülen yapılanmasına üye bazı isimlerle de görüşmeler yaptığı belirtiliyor. 2. duruşmada ifade veren gizli tanıklar da benzer iddialara yer verdi. Brunson ise “Ben Suriyeli mültecilere yardım ediyorum, onlar ‘PKK’ya yardım ediyorsun’ diyor. Bir kilise kuruyorum, hemen ‘Gülen’den yardım alıyorsun’ diyorlar.” sözleriyle iddiaları reddetti.

16 Nisan’da ilk kez hakim karşısına çıkan Brunson yasadışı bir şey yapmadığını söyleyerek suçlamaları reddetmiş, savunması sırasında bir ara ağlayarak fenalaşmıştı.

Reuters haber ajansında konuşan avukatı İsmail Cem Halavurt, “Brunson’ın inancından dolayı tutuklandığını ortaya koyan kanıtlar var” demişti.

Savcının tutukluluk halinin devamını isteyen mütaalası sırasında Brunson ağlamaya başladı, ara karardan önce son sözlerini soran mahkeme başkanına “Ben evime dönmek istiyorum” dedi. Daha sonra mahkeme heyeti kararını açıkladı. Karara göre, rahip Brunson’un tutukluluk haline devamına karar verdi. Duruşmaya 18 Temmuz tarihine erteledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın bizzat Türkiye’den iadesini talep ettiği Brunson hakkında 35 yıl hapis cezası isteniyor.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi