fbpx
17 Mayıs 2024 Cuma

Patrik Sahak II Riyasetinde Depremzedelere Yardım Toplantısı

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezinde meydana gelen korkunç depremden etkilenen depremzedeler için çalışmalar büyük bir gayretle devam ediyor.

Kadasetli Patrik Sahak II’nin daveti üzerine 7 Şubat Salı günü, Türkiye Ermenileri Patrikhanesi kabul salonunda, Patrikliğe bağlı Ermeni vakıf başkanlarının katılımıyla bir toplantı yapıldı. Patrik Hazretleri’nin riyasetindeki toplantıya Başepiskopos Aram Ateşyan, Rahip Hovagim Seropyan, Kıdemli Peder Krikor Damadyan ve Peder Şirvan Mürzyan da katıldılar.

Toplantı hep birlikte söylenen Rab’bin Duası ile açıldı. Ardından Patrik Hazretleri, toplantının hangi sebeple gerçekleştiğini açıkladı. Bilindiği gibi, korkunç depremin yaşandığı gün, bir grup Ermeni toplumu mensubu ile bir istişare toplantısı yapılmış ve geniş tabanlı bir toplantının yapılmasına karar verilmişti. 

Konunun doğrudan sosyal yardımlarla ilgili olduğunu değerlendiren Patrik Hazretleri, bu yardım çalışmalarının Patrikhane Sosyal Yardım Komisyonu (PSYK) önderliğinde yürütülmesine karar verdi. Bu bağlamda, son 24 saat içinde yapılan ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi veren PSYK başkanı Haçik Canel, nasıl bir çalışma programı üzerinde yoğunlaştıklarını, Hatay’a nasıl yardım ulaştırdıklarını ve Patrikhane himayesinde maddi yardım toplama çalışmalarının nasıl başlatıldığını ayrıntılı olarak açıkladı. 

Patrik Hazretleri ve katılımcılar, yapılan çalışmalardan dolayı teşekkürlerini ilettiler. Patrik Kadasetli Sahak II; zamanın yardımlaşma, dayanışma ve birlik zamanı olduğunu, Ermeni toplumunun her ferdinin gücü ölçüsünde, kabiliyeti ölçüsünde yürütülen işin bir parçası olması gerektiğini söyledi.

Patrik Hazretleri, Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı başkanı Bedros Şirinoğlu’nun, Türkiye Ermeni toplumu adına bir bağışı AFAD’a (Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi) teslim ettiğini memnuniyetle duyurdu. 

Vakıf başkanları ve yöneticileri, Patrik Hazretleri’nin sözlerine katıldıklarını ifade ederek bu destek kampanyasında güçlerini birleştireceklerinin sözünü verdiler.

Daha sonra çok kısa olarak olası İstanbul depreminde Ermeni vakıflarının alması gerektiği önlemler konuşuldu ve sorunlar dile getirildi. 

Patrik Hazretleri katılımları ve iş birlikleri için herkese teşekkür etti ve herkese takdislerini iletti. Toplantı dua ile sona erdi.

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Selin Vurduğu Brezilya’da Kiliseler Kapılarını Açtı

Brezilya’nın güneyinde 148 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 537 bin kişinin yerinden edildiği felaketin ardından kiliseler kapılarını...

Brezilya’da Sel Felaketi: Ölü Sayısı 148’e Yükseldi

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde iki haftadır etkili olan yağışların neden olduğu sellerde, can ve...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi