29 Nisan 2024 Pazartesi

Patrik Sahak II’den Kardeş Kiliselere Noel Yortusu Ziyareti

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 25 Aralık Pazartesi günü, Noel Yortusu sebebi ile kardeş Kiliselere ziyaretlerde bulundu. 

Patrik Sahak II’ye Başepiskopos Aram Ateşyan, Üstrahip Harutyun Damadyan, Patrik vekili kıdemli Peder Krikor Damadyan ve Peder Şirvan Mürzyan’dan oluşan bir heyet eşlik etti. 

İlk ziyaret Ekümenik Patrik Bartholomeos’a gerçekleşti. Patrik Sahak II, Patrik Bartholomeos’un Noel Yortusu’nu kutladı. Ekümenik Patrik de bu ziyaret için teşekkürlerini sundu ve Ermeni toplumuna iyi dileklerini sundu. 

Patrik Sahak II ve beraberindeki heyet Fener Rum Patrikhanesi’nden ayrılarak sırasıyla, İstanbul Keldani Katolik Kilisesi Ruhani Önderi Episkopos Monsenyör Sabri Anar, İstanbul, Ankara ve İzmir Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin ve Türkiye Ermenileri Katolik toplumu lideri Başepiskopos Levon Zekiyan’ı makamlarında ziyaret ettiler. 

Patrik Kadasetli Sahak II. ziyaretler sırasında, Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumu adına Kardeş Kiliselerin Noel Yortu’unu kutladı ve benzer vesilelerle bir araya gelerek Hristiyanlığın sevgi ve kardeşliğini paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve iyi dileklerini sundu. Ruhani Önderler de cevaben bu ziyaretten duydukları memnuniyeti belirtip, Patrik Sahak II’ye, beraberindeki heyete ve Ermeni toplumuna Pederane sevgilerini sundular. 

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi