27 Nisan 2024 Cumartesi

Patriklik Sosyal Yardım Komisyonu’nun Yeni Ofisi Açıldı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II., 11 Ekim Pazartesi günü, Patriklik Sosyal Yardım Komisyonu (PSYK) yöneticilerini Patrikhane kabul salonunda kabul etti. Görüşmede Peder Şirvan Mürzyan ve PSYK Mülteci Destek Komisyonu Başkanı Peder Şahen Ohanyan da hazır bulundular.

Görüşme hep birlikte söylenen Rab’in Duası ve bereket duasıyla başladı. PSYK üyeleri öncelikle Kadasetli Patrik Hazretleri’ne geçmiş olsun dileklerini sundular ve kendileri için her zaman duacı olduklarını söylediler. 

Sonrasında, komisyonun 2021 yılı geçmiş dönem faaliyetleri hakkında ayrıntılı bir sunum gerçekleşti. PSYK Başkanı Haçik Canel söz alarak, Patriklik Makamı’nın himayesinde faaliyet gösteren PSYK’nın hizmet alanlarını ve 2021 yılı içerisinde alt komisyonları eliyle hangi sosyal yardım hizmetlerinin sunulduğunu belirtti. 

Patrik Hazretleri’nin talimatlarıyla 16 Mart 2020’de faaliyet göstermeye başlayan komisyonun 2021 Eylül ayı itibariyle hizmet verdiği aile sayısı 700’ü geçerken, yaklaşık 1600 kişiye sosyal destek hizmeti vermektedir. PSYK, Patriklik Makamı’na bağlı olarak, kiliselerin fakirler kollarıyla koordineli olarak çalışmakta ve düzenli aralıklarla sistematik bir şekilde hizmet etmektedir. 

Görüşme esnasında, 2021 yılının son çeyreğinde gerçekleşecek olan sosyal destekler hakkında bilgiler de sunuldu. Komisyonun faaliyetlerinin Ermeni toplumunun hayırseverlerinin yardımlarıyla taçlandığı belirtilirken, bu bağlamda komisyona maddi desteğin her zaman gerekli olduğu vurgulandı.  

Patrik Hazretleri, PSYK’nın çalışmalarını takdir etti ve fikir alışverişi gerçekleşti. Komisyonun özellikle salgın sürecinde Ermeni toplumu içerisinde bir ışık olarak parladığını ve toplumun sosyal yardıma muhtaç evlatlarına Patriklik Makamı adına hizmet götürüldüğünü belirtti. Bu kutlu hizmetin devam etmesi için kendisinin her zaman destekleyici olduğunu belirtti. Bu bağlamda, kendi talimatı doğrultusunda Patrikhane çatısı altında bugün itibariyle PSYK Ofisi’nin artık resmen faaliyete geçtiğini ve komisyonun Patrikhane binası içerisinde daha ulaşılabilir olacağını söyledi. 

Görüşme sonrasında, Patrik Hazretleri önderliğinde PSYK üyeleri, Patriklik bünyesinde resmen hizmete geçen PSYK Ofisi’ne geçtiler ve burada dualarla açılış töreni gerçekleşti. Patrik Hazretleri, bu ofisin Ermeni toplumunun ihtiyaç sahipleri için yeni bir ümit ve sevinç kaynağı olmasını diledi. PSYK yöneticileri, pederane yaklaşımları için Patrik Hazretleri’ne teşekkür ettiler. Patrik Hazretleri de, ziyaretçilerin şahsında tüm gönüllülere hizmetlerinden dolayı teşekkür etti ve kendilerine başarılar diledi. 

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi