26 Nisan 2024 Cuma

Rus Ortodoks Kilisesi, Kiliselere Kod ile Giriş Zorunluluğu Uygulamasına Karşı

Rus Hristiyanlar; Kilise gibi manevi yerlerin ziyareti kişiye özel kalmalı ve devlete bildirilmesi zorunlu olmamalıdır görüşünü savunuyor. 

Kamu kurumlarını ziyaret etmek için QR kod kullanım zorunluluğunu yorumlayan Moskova Patrikhanesi toplum ile kilise ilişkileri departmanı başkan yardımcısı Vakhtang Kipshidze: “Kiliseler, devlete bilgilendirme verilerek ziyaret edilen yerlerden biri olmamalı” açıklamasında bulundu.

Vakhtang Kipshidze: “Kamu kurumları girişlerinde QR kod kullanımının zorunlu hale getirilmesi fikri yavaş yavaş hayata geçmeye başladı bile. Umuyorum ki bu uygulama kilise ve diğer dini mekanlar için zorunlu kılınmaz. Kilise ziyaretleri üzerinde bir denetim uygulanması etik dışı olmak ile beraber dini yaşamın yasak olduğu zamanları hatırlatmaktadır” dedi. 

Hristiyanlar, koronavirüs salgını ile beraber teknolojinin insanın özel hayatı üzerindeki kontrolü ile oluşabilecek riskleri hissetmeye başladı bile. Bu yüzden özel hayatı kontrol etmeyi amaçlayan yaptırımlar Hristiyanların endişe duymasına neden oluyor. 

Vakhtang Kipshidze: “Kilisemiz teknolojinin gelişmesine karşı değil fakat teknolojinin gelişmesi ile beraber insanlar ileride özel hayatları üzerinde oluşabilecek riskleri şimdiden değerlendirmek zorunda.” 

Konu ile ilgili açıklama yapan Ortodoks Hristiyanlarının sivil savunma kuruluşu DSS Koordinatörü Andrei Kormukhin: “Gelenekselciler için seçim hakkı, Tanrı tarafından insanlara verilen temel bir değerdir. Bu yüzden hükümet dijital gerçekliği seçim hakkı tanımadan hayatımıza sokmaya çalıştığında bu bizlerin temel değerlerimizi temelden etkilemektedir. Ekonomiye, sanayiye ve güvenliğe gelince dijitalleşmeye karşı değiliz ancak bu durum kişinin özel seçim haklarına dokunduğunda adeta bir soruna dönüşmektedir” dedi. (ria.ru)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi