26 Nisan 2024 Cuma

Rus Ortodoks Kilisesi Noel’i Kutladı

Noel arifesinde Moskova ve Tüm Rusya Patriği Kirill, Hristiyanları koronavirüs hastaları için dua edip yakınlarına yardım etmeleri için çağrıda bulundu.

Rusya’da Ortodoks Hristiyanlar, İsa Mesih’in doğuşu olarak bilinen Noel’i jülyen takvimine sadık kalarak 6 Ocak’ı 7 Ocak’a başlayan gece kutluyor. Ortodoks Hristiyanların en önemli bayramlarından biri olan Noel, aynı zamanda alkollü içki ve hayvani gıdanın tüketilmediği 40 günlük orucun da son günü.

Moskova ve Tüm Rusya Patriği Kirill Noel arifesinde yaptığı konuşmada: “Bugün, dünya halkları yeni bir hastalık ile başa çıkmaya çalışıp kalpleri korku ve gelecek kaygısı ile dolarken ibadet ve dualarımızı sıklaştırmalı ve tüm sorunlarımızı Tanrının eline bırakmalıyız. İnsanların çoğu salgın yüzünden kiliseleri ve ibadetleri ziyaret etmeyi bırakmış durumda. Onların ruhsal olarak iyileşmeleri için de ayrıca dua etmenizi istiyorum, aynı zamanda tüm sağlık çalışanları ve koronavirüs ile mücadelede görev alan insanları unutmayarak dualarımıza dahil edelim.

Noel Bayramının bu özel günü hepinize iyilik yapmanız için ilham versin. Bugün, hasta olan yakınlarınız ve koronavirüsü geçirmekte zorluk çeken insanlara yardım etmek için güzel bir fırsat” açıklamasında bulundu.

6 Ocak’ta Rus Ortodoks Kiliselerinde özel ayinler düzenleniyor: sabah çarlık saatleri, ardından büyük Basil Ayini, akşam Yuhanna Chrysostom’un gece ayinine dönüşen gece nöbeti ayini ve 7 Ocak sabahı özel bayram ayini ile Noel son buluyor.

Moskova patrikhanesinin yaptığı son açıklamalara göre; Kurtarıcı İsa Katedrali’nde Noel gecesi gerçekleşmesi planlanan ayini Moskova Patriği ve tüm Rusya Kiril yönetti.

Bu yıl koronavirüs kısıtlamaları çerçevesinde kiliselerde gerçekleşen ayinlere 65 yaş üstü ve kronik hastalıklara sahip insanların katılmasına izin verilmedi. (O.D/ria.ru)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi