26 Nisan 2024 Cuma

Rusya’da Ahşap Kilise Yangın Sonucunda Tamamen Tahrip Oldu

Rusya’nın Kaluga şehrinde, ünlü Optina Pustyn Manastırı yakınında bulunan ahşap kilise, çıkan yangın sonucu tamamen tahrip oldu.

Podborki köyündeki trajik olay, 23 Şubat Pazar sabahı meydana geldi. Ahşap kilise, 1990’larda 2. Dünya Savaşı sırasında bombalanmış eski bir taş kilisenin bulunduğu yere inşa edilmişti.

İki yıl önce bölgeye papaz olarak atanan Peder Dimitry Torshin, köyü hem dışsal, hem de ruhen değiştirmeye başladı. Yerel halktan alınan bilgiye göre, Fr. Dimitry kiliseyi düzene sokmanın yanı sıra, ahşap kilisenin altına başka bir kilise daha inşa etti ve alanı güzelleştirdi. 

Trajedinin gerçekleşeceğini hissettiğini söyleyen Fr. Dimitri, ‘‘Yangından 1 saat önce kiliseye gittim, dua ettim ve her yeri kontrol ettim. Her şeyin yolunda olduğunu görünce eve geri döndüm’’ açıklamasında bulundu.

Yangını fark eden bölge sakinleri itfaiye çağırdı. Yangının büyük ihtimalle farelerin kemirdiği kablolar nedeniyle ortaya çıktığı düşünülüyor.

Fr. Dimitri ve cemaat, kilisenin külleri arasında Tanrı’ya şükürlerini sundu. Fr. Dimitri, ‘‘Tanrı’nın yaptığı her iş, iyidir. Böyle bir trajedi bölge halkının daha fazla harekete geçmesine hizmet edecek’’ dedi.

Cemaat, kilisenin molozları arasında Meryem Ana’nın Kozan İkonası’nı bulmayı umut ediyor. (orthochristian)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi