26 Nisan 2024 Cuma

Salgın Döneminde Kiliselere Bağış Arttı

LifeWay Research’e göre, ABD’de kiliseye gidenlerin yaklaşık üçte ikisi 2020’deki koronavirüs salgını sırasında bir önceki yıla kıyasla kiliselerine aynı bağış yüzdesini veya daha fazlasını verdi.

LifeWay, 5 Şubat – 18 Şubat 2021 tarihleri ​​arasında ABD’deki Protestan kilisesine giden 1000’den fazla kişinin katıldığı anketin bulgularını detaylandıran bir rapor yayınladı. Raporun verileri, 20-27 Eylül 2019 tarihleri ​​arasında, yüzde 3,2’lik bir hata payı ile kiliseye giden 1000 Protestan ziyaretçinin katıldığı benzer bir anketle karşılaştırıldı.

Rapora göre, ankete katılanların yüzde 53’ü önceki yıl olduğu gibi 2020 yılında da gelirlerinin aynı oranını bağış olarak kiliselerine verdiklerini söylerken, yüzde 15’i daha fazlasını verdiklerini belirtti. Salgın döneminde gelirinin çoğunu veya daha fazlasını bağışlayan yüzde 68’in dışında, ankete katılanların yüzde 23’ü 2020’de daha az bağış verdiklerini, yüzde 10’u ise 2019 veya 2020’de kiliselerine bağış yapmadıklarını belirtti.

Rapora göre ayrıca, küçük gruplarda yer alan kiliseye gidenlerin yüzdesi 2019’da yüzde 52 iken, 2020’de yüzde 37’ye geriledi. Ankete katılanların yüzde 15’i, 2019 ile karşılaştırıldığında 2020 yılında Hristiyan yaşamı üzerine bir kitap okumaya daha fazla zaman ayırdığını belirtti.

Ankete katılan 18-29 yaşları arasındaki kilise ziyaretçileri, 2019 ile karşılaştırıldığında 2020’de yüz yüze ibadete, yüz yüze Kutsal Kitap çalışmalarına ve çevrimiçi Kutsal Kitap çalışmalarına katılımlarının arttığını bildirme olasılığı en yüksek olanlar arasındaydı.

Lifeway Research genel müdürü Scott McConnell yaptığı açıklamada, COVID-19’un inanlılar üzerinde hem olumlu hem de olumsuz etkilere sahip olduğuna inandığını söyledi. McConnell, ‘‘Salgın öncesi kiliseye gidenler, sonraki yıl diğer inanlılarla nasıl ilişki kuracaklarını değiştirirken büyük ölçüde Mesih’i takip etmekte daha fazla kararlılık gösterdi’’ dedi.

Geçen yıl salgın nedeniyle çoğu kilise kapandığında, birçoğu salgının inanç toplulukları üzerindeki uzun vadeli finansal etkisiyle ilgili endişelerini dile getirdi. Örneğin, Yedinci Gün Adventist Kilisesi geçen Ekim ayında bir rapor yayınladı ve salgının ekonomik etkisi nedeniyle bağışlarda yaklaşık 26 milyon dolarlık bir düşüş yaşanacağını tahmin etti. Adventist Kilisesi’nin mali işler sorumlusu Juan Prestol-Puesán, 2020 yılının hayatta kalma yılı olduğuna ve 2021’de normale dönülebileceğine inandığını belirtti. Bununla birlikte, Birleşik Metodist Kilisesi Şubat ayında, mezhebin 2020’yi daha yüksek bir bağış oranıyla bitirdiğini bildirdi.

Geçen Ağustos ayında Barna Grup Başkanı David Kinnaman, beş kiliseden birinin önümüzdeki 18 ay içinde kalıcı olarak kapanmasını beklediğini söyledi.

Geçtiğimiz Ekim ayında, Protestan pastörler üzerinde yapılan bir LifeWay araştırmasında, pastörlerin yüzde 35’i karantina önlemleri sırasında ekonominin kiliselerini etkilemediğini söylerken, yüzde 43’ü kiliselerinin ‘bir şekilde olumsuz’ etkilendiğini belirtti. Ankete katılanların yaklaşık yüzde 5’i ise, kiliselerinin oldukça kötü etkilendiğini söyledi. (CP)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi