fbpx
16 Mayıs 2024 Perşembe

Süryani Köyünde Bir Cinayet Daha

Duvar’da yer alan habere göre, yedi kişinin faili meçhul cinayete kurban gittiği Süryani köyünde bir cinayet daha işlendi.

Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Süryani köyü Yemişli’de 92 yaşındaki Gevriye Akgüç, evinin avlusunda uğradığı silahlı saldırıdan sonra hayatını kaybetti. Olayla ilgili üç kişi gözaltına alındı.

1990’lı yıllarda yedi köylüsünün faili meçhul cinayete kurban gittiği köye 10 yıl önce dönen Akgüç, evinin önünde kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. 

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Akgüç’ün Avrupa’da yaşadığı, bir süre önce İstanbul’a yerleştiği ve yakınlarını görmek için ilçeye geldiği öğrenildi. 

Mardin Milletvekili George Aslan, Akgüç’ün öldürülmesinin keyfi ya da kaza olmadığını belirtti: “Gevriye amcanın katledilmesi her Süryani için özellikle de Turabdin’de yaşayan halkımız için büyük bir yastır. Öldürülmesi keyfi ya da kaza değildir. Bilinçli bir cinayettir.”

Öte yandan silahlı saldırıyla ilgili Midyat başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan üç şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.

(Kaynak: Duvar)

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Selin Vurduğu Brezilya’da Kiliseler Kapılarını Açtı

Brezilya’nın güneyinde en az 136 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 537 bin kişinin yerinden edildiği felaketin ardından...

Brezilya’da Sel Felaketi: Ölü Sayısı 148’e Yükseldi

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde iki haftadır etkili olan yağışların neden olduğu sellerde, can ve...

Dünya Genelinde Yerinden Edilen Kişi Sayısında Rekor

Alarm Verici Seviyede NTV'nin haberine göre; Sudan, Kongo, Filistin ve diğer bölgelerdeki çatışma ve şiddet olayları, geçtiğimiz yıl...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi