26 Nisan 2024 Cuma

Tacik Yetkililer Kilise Takvimlerini Yaktı

Tacikistan’daki gümrük idaresi, bir Baptist kilisesinin sipariş ettiği 5.000 Hristiyan takvime el koyduklarını ve yaktıklarını doğruladı.

Radio Free Europe’a göre, takvimlere Aralık ayında Duşanbe Uluslararası Havalimanı’nda el koyuldu ve daha sonrasında yakıldı.

Gümrük Servisi’nin icra şubesine başkanlık yapan Rahmonali Rahimzoda, takvimlerin ‘yabancı bir inancın propagandasını’ içerdiğini söyledi.

“Yabancı bir inancın propaganda unsurlarının yer aldığı takvimlere, Kültür Bakanlığı’ndaki dil uzmanlarının vardığı karar ile birlikte el konuldu” dedi.

“Söz konusu inancı benimsemek isteyen kişiler rahatça gruba dahil olabiliyor, ancak Kültür Bakanlığı’ndan özel bir izin alınmadan inançla ilgili herhangi bir yazılı materyali sokmak yasak.”

Tacikistanlı Evanjelik Hristiyan Baptist Kilisesi temsilcileri ise, takvimlere ‘yasadışı olarak’ el konulduğunu iddiasında bulundu. Ve Kiliselerine 4.000 somonis(Tacikistan para birimi) veya yaklaşık 420 $ para cezası ödemeleri gerektiğini de söylediler.

Tacikistan’da 200 civarında kayıtlı Baptist Kilisesi yer almakta. Kilise temsilcileri, hükümet tarafından belirlenen miktarın dışına çıkıldığı için takvimlere el konulduğunu söyledi.

Tacikistan’daki ilk Baptist Kilisesi Rusya’dan göç etmek zorunda kalan insanlar tarafından kuruldu.

Bilindiği üzere Sergei Bessarab adındaki bir Baptist rahip 2004 yılında düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Rahip Bessarap’ın failleri henüz bulunamadı.

(Christian Post)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi