27 Nisan 2024 Cumartesi

Teksas Kilisesi, Yeni Dua Parkına 14 Metrelik Haç Yerleştirdi

Teksas kilisesi, yeni bir dua parkı inşa etmenin ilk adımı olarak, yaklaşık 16 ton ağırlığında 14 metrelik haç yerleştirdi.

Yaklaşık 500 üyesi olan Katy Fellowship Topluluğu, devasa haçın yerleştirilmesi için tören düzenledi. Törene birçok kilise üyesi, haçı inşa eden John King ve yaklaşık 35 çalışan katıldı.

Pastör Tim Barker

‘‘Haç, tesisimizin yanına dua parkı inşa edilmesinin ilk adımı olarak yerleştirildi’’ diyen 2000 yılında Katy Fellowship Topluluğu’nun kurulmasına yardımcı olan Pastör Tim Barker, haçın zamanla kırmızımsı bir renge dönüşmesi beklenen korten çelikten yapıldığını ve 280 çivinin kullanıldığını belirtti.

Barker, ‘‘Her çivinin cemaatimizdeki aileleri temsil etmesi için dua edildi. Haç ve dua parkı için ilham kaynağı Teksas, Kerrville’deki sanatçı ve mimar olan Max Greiner Jr.’dan geldi’’ dedi.

Diğer aşama ise, haçın dibinde bir vaftiz alanı ve amfitiyatro oluşturulması olacak. Ardından yürüyüş parkurları ve tabelalar eklenecek. Barker, ‘‘Üçüncü aşama kurtuluş, şifa, aile, uyanış, kaleler ve uluslar olmak üzere yedi dua noktasını birbirine bağlayan yürüyüş yollarını kapsayacak. Kutsal Kitap’ın 66 bölümünden, 66 kutsal yazı parkın her yerindeki tabelalarda yerini alacak.  Beyaz bir kaya bahçesi, dua isteklerinin bir kayaya yazılabileceği ve insanların dua etmesi için bahçeye bırakabileceği şifa ve kale noktalarını çevreleyecek’’ ifadelerinde bulundu.

Parkın yıl sonuna kadar açılacağını düşünen Barker, ‘‘Haç ve park, bir umut ışığı ve Tanrı’nın tüm insanlara olan sevgisinin bir hatırlatıcısı olacak’’ dedi.

Dua parkının teması ise 1. Timoteos 2:1-4 bölümünde yazılı: ‘‘Her şeyden önce öğütlerim: Tanrı yoluna tam bir bağlılık ve ağırbaşlılık içinde sakin ve huzurlu bir yaşam sürelim diye, krallarla bütün yöneticiler dâhil, bütün insanlar için dilekler, dualar, yakarışlar ve şükürler sunulsun. Böyle yapmak iyidir ve Kurtarıcımız Tanrı’yı hoşnut eder. O bütün insanların kurtulup gerçeğin bilincine erişmesini ister.’’

2018’de Teksas eyaletinin güneyindeki Corpus Christi şehrinde inşasına başlanan haç tamamlandığında 70 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde olup, Kuzey Amerika’nın en büyük haçı olacak. Tamamen bağışlarla desteklenen projeyi Güney Teksas’taki Abundant Life Fellowship Kilisesi pastörü Rick Milby denetliyor. (CP)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi