27 Nisan 2024 Cumartesi

Evanjeliklerin Çoğu İsa Mesih’in Sadece Harika Bir Öğretmen Olduğunu Düşünüyor

Yeni büyük bir çalışmaya göre, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Evanjelik kiliselerin önemli bir kısmı İsa Mesih’in Tanrısallığına inanmıyor.

Çalışmanın yayınlanmasından önce paylaşılan ön bulgularda, ABD’li Evanjeliklerin %30’unun İsa Mesih’in sadece harika bir öğretmen olduğunu kabul ettikleri belirtildi. Ankete katılanların üçte ikisi, “İsa iyi bir öğretmendi, ancak Tanrı değildi” ifadesine katılmadı.

Benzer bir oran (%65) “İsa’nın Tanrı tarafından yaratılan ilk ve en büyük varlık olduğu” konusunda hemfikirdi.

Bulgular, Ligonier Hizmetleri tarafından her iki yılda bir, ”LifeWay Research” ile ortaklaşa yürütülen büyük bir çalışma projesi olan Eyalet İlahiyatından alındı.

630 Evanjeliğin de dahil olduğu 3.002 Amerikalı yetişkinin görüşlerinin sorulduğu çalışmada, Kutsal Kitap’ın inançlar için en büyük otorite olduğu, Hristiyan olmayanları İsa Mesih’e güvenmeleri için kişisel olarak teşvik etmelerinin çok önemli olduğu, yalnızca İsa Mesih’in çarmıhtaki ölümünün günahın cezasını kaldırmış olduğunu ve yalnızca İsa Mesih’e güvenenlerin Tanrı’nın ebedi kurtuluş armağanını alabilecekleri konularında “kesinlikle hemfikir olanlar” olarak tanımlandı.

Ligonier Hizmetleri, bulguların evanjelikler arasında“kafa karışıklığı” olduğunu ve “Hristiyanlara, İsa Mesih’in kişiliğini ve öğretisinin öğretilmesi için ciddi bir ihtiyaç” gösterdiğini söyledi.

Stephen Nichols

Ligonier Hizmetlerinin baş akademik görevlisi ve Reformasyon Kutsal Kitap Koleji başkanı Dr. Stephen Nichols şunları söyledi: “Eyalet İlahiyatı anketinden elde edilen bu gibi istatistikler bizi oldukça şaşırtabilir, ancak aynı zamanda yıllardır birçok Amerikalı Hristiyanın ve kilisenin endişelerine de ışık tutmaktadır. Etrafımızdaki kültürümüz, ahlaki pusulasını terk ederken, evanjelikler ne yazık ki Tanrı’nın Kutsal Yazılardaki mutlak standardından uzaklaşıyor. Kilisenin tembelce bekleme lüksüne sahip olmadığı açıktır. Şimdiki zaman, Hristiyanların Kutsal Yazıları özenle incelemeleri, kültürümüzdeki insanlarla özgüvenle ilgilenmeleri ve Müjde’deki İsa Mesih’in kimliğine ve kurtarıcı işine korkusuzca tanıklık etmelerinin zamanıdır” (CT)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi