fbpx
16 Mayıs 2024 Perşembe

Uyanış Gençliği’nde, Tanrı’nın Çağrısı Üzerine Konuşuldu

Farklı kiliselerden Hristiyan gençleri, 2008 yılından itibaren bir araya getiren Uyanış Gençliği, 4 Kasım’da yeniden bir araya geldi.

Yonatan Günay’ın açılışını yaptığı etkinlik, Ali Farajullayev ve tapınma grubunun söylediği ilahilerle başladı, ”Ekinci” adlı kısa film gösterisiyle devam etti. Ardından bir Uyanış Gençliği klasiği olan ”Her ay bir şehir için dua” bölümüne geçildi.

Bible House Immanuel Kilisesi’nden Sinem Melis Yıldırım’ın yönlendirmesiyle Giresun şehri için dua edildi. Yerel halk ve yöneticiler için dua edilirken, Rab’bin bu şehirde iman tohumu atması için yakarışta bulunuldu.

Ardından Kasım ayında doğan gençler sahneye davet edildi. Kartal Protestan Kilisesi’nden Dr. Nuh Baytekin tarafından bereketleme duası yapıldı.

Etkinlik Tanrı Sözü’nün paylaşılmasıyla devam etti. Yaratılış 12. bölüme odaklanan Dr. Baytekin, ‘‘İbrahim çağrı aldığında 75 yaşındaydı. Pagan kültürünün hâkim olduğu bir bölgede yaşıyordu. Çok zengindi ve mal varlığı vardı. Ancak çok büyük bir sorunu vardı. Eşi kısırdı ve çocuğu olmuyordu. O dönemde çocuk sahibi olmamak lanetlenmeyle eş değerdi. Bu sıkıntı içindeyken Tanrı, İbrahim’i çağırıyor. Ailesini ve ülkesini bırakmasını istiyor. Tanrı, İbrahim’e 3 vaatte bulunuyor. Rab, İbrahim ve soyu için topraklar vereceğini, İbrahim aracılığıyla büyük bir ulus yaratacağını, İbrahim’i bereketleyeceğini ve İbrahim aracılığıyla ulusları bereketleyeceğini söyledi. Rab, onun hayatında gücünü gösterdi. Bizler de özel bir amaç için çağrıldık. Bereket kaynağı olarak yaşamak için öncelikle Tanrı’nın çağrısına yanıt vermeliyiz. Ancak Rab’bin çağrısı için bir şeylerden vazgeçmek gerekiyor. Alışmış olduğumuz yerleri, rahat olduğumuz bölgeleri terk etmemiz gerekiyor. Tanrı’ya güvenen İbrahim, çağrıya yanıt verdi. Çağrıya yanıt verenlerin hayatında Rab’bin işleri görülmeye başlanır’’ dedi.

Etkinlik, Rab’bi yücelten ilahilerle devam etti. Ardından gençler birlikte yemek yiyerek sohbet etti. Bir sonraki İstanbul Uyanış Gençliği toplantısının 2 Aralık 2023 Cumartesi günü gerçekleşeceğinin duyurusu yapıldı.

Uyanış Gençliği toplantıları, Hristiyan gençlere yönelik olup, tüm Katolik, Ortodoks ve Protestan gençlerin katılımına açık.

(SAT-7 TÜRK/Sinem Melis Yıldırım)

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Selin Vurduğu Brezilya’da Kiliseler Kapılarını Açtı

Brezilya’nın güneyinde 148 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 537 bin kişinin yerinden edildiği felaketin ardından kiliseler kapılarını...

Brezilya’da Sel Felaketi: Ölü Sayısı 148’e Yükseldi

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde iki haftadır etkili olan yağışların neden olduğu sellerde, can ve...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi