27 Nisan 2024 Cumartesi

Vietnam’da Buda’ya Tapınmama Cezası: Dayak, Hapis ve Zulüm

Vietnam’da, Hmong Hristiyanları son zamanlarda hükümet güçlerinden gelen yoğun baskı nedeniyle ülkede barınamaz hale geldiler. Hristiyan inançlarında ısrarcı olmaları ve ülkede yaygın tek din olan Budizm’e yönelmemeleri nedeniyle Hristiyanlar dayak ve hapis gibi insanlık dışı muamelelere maruz kalıyorlar.

Uluslararası Hristiyan Kurumu (International Christian Concern, ICC) konuşan Pastör Hoang Van Pa; 33 Hmong bölgesinde yaşayan Protestan’ın geçtiğimiz Kasım ayında Pha Lom köyünde hükümet güçlerinin baskısına rağmen Budizm’i kabul etmediklerini ve Hristiyan inançlarını ikrar ettiklerini ardından da aynı kişiler tarafından şiddete maruz kaldıklarını ve bazılarının hapse atıldığını ifade etti.

Polis raporuna giren olaya göre, köyde halka açık ancak, meşru olmayan bir şekilde yargılanan 33 Vietnamlı Hristiyan’ın önüne bir Buda heykeli getirildi ve Hristiyanlar bu heykele tapınmaya zorlandı, tapınmayı reddeden 33 kişi şiddet yoluyla tutuklandı ve işkence hapiste de devam etti. Bölgede yaşayanların bildirdiğine göre, Kasım ve Aralık aylarında benzer saldırılar artarak devam etti.

Disiplinlerarası Denetleme Takımı sözcüsü, Dzung’a göre Vietnam’ın Protestanlığı ülkede yasakladığını ve inancını reddetmeyenlerin sık sık benzer baskılara maruz kaldığını belirtti. 2018 yılı içerisinde 100’den fazla Hristiyan Yen Bai ve Lao Cai bölgelerinden sürüldü.

ICC’nin bölge müdürü Gina Goh; Vietnam’da oldukça yüksek oranda Hristiyan’ın olduğunu ve özellikle Vietnam Hmonglarının hükümet tarafından yoğun bir saldırı, baskı ve zulme uğradığının altını çizdi. Baskılar sadece hükümetten değil, komşulardan ve yakın akrabalardan da gelebiliyor.

“Komünist ülkelerde çoğunlukla Hristiyanlık, milliyetçi değerlere ters görülüyor ve rejime bir tehdit gibi algılanıyor” diyen Goh, Hmong Hristiyanlarının sık sık ayrımcılık, fiziksel şiddet, topraklarına el konulması ve işkenceyle hapse atılma gibi baskılarla yüzleşmek zorunda kaldıklarını sözlerine ekledi.(CD)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi