26 Nisan 2024 Cuma

Washington’daki Dünya’nın En Büyük Kutsal Kitap Müzesi Açılıyor

Amerika’nın başkenti Washington’da inşaatı tamamlanmak üzere olan dünyanın en büyük İncil Müzesi’nde çalışmalar sürüyor. Farklı dillere ve mezheplere ait toplam 2 bin Kutsal Kitap’ın bir araya getirildiği Kutsal Kitap Müzesi’nin açılış tarihi net olmasa da, 2017 Kasım’nın ortalarına doğru açılması planlanıyor.

Proje kapsamında şu ana kadar toplanan Kutsal Kitap sayısının 600’e ulaştığı, Müze idaresi yetkililerine göre sayıyı tamamlamak için yurt dışındaki kilise ve birçok toplulukla görüşüleceği belirtildi.

Washington’da açılacak olan müzede çeşitli Kutsal Kitap’ın yanı sıra, Ölü Deniz Parşömenleri, 14. yüzyılda İngiltere’de el yazısıyla yazılmış İnciller ve 9. yüzyılda Yahudilerin kullandığı dua kitapçıkları da sergilenecek.

Söz konusu Kutsal Kitap Müzesi’nin ABD’de bulunan müzeler arasında en iyi ve en ilgi çekici olacağı tahmin edilmektedir. Müze kurucularının temel amacı İncili farklı inançlara sahip ve hatta imanlı olmayan insanlara en ilgi çekici şekilde anlatmak. Tasarımcı ve mimarlar salon dekorları ve hazırladıkları sergiler ile söz konusu amaca ulaştıklarını iddia ediyorlar. İncil’de bahsi geçen hikayeleri ziyaretçilere en iyi şekilde aktarabilmek için günümüzün son teknolojisiyle donanımlı salonlar ve özel efektler hazırlandı. Müze içerisinde kutsal kitapta bahsi geçen ağaçlardan oluşan bir bahçe ve tarihte yenen yemeklerin sunulduğu bir restoran bulunuyor. Ayrıca çocukların ilgisini çekebilecek İncil’deki hikayelerin gösterildiği özel salonlar da yer alıyor.

Ayrıca müzenin açılacak olan ilk sergisinde, Amerika’nın uzay aracı “Apollo-14″ün 1971 yılında aya uçuş seferinde götürülen Kutsal Kitap ve “Rock & Roll Efsanesi Elvis Presley’e ait İncil de sergilenen eserler arasında yerini alacak.

Müze yetkililerinin söylediğine göre, Kutsal Kitap Müzesi’ni tamamen gezebilmek: tüm bölümleri ve sergileri dolaşmak için bir haftaya ihtiyaç var.

Washington Times, inşaat alanı işçi ve teknisyenlerle dolu olsa da, Kutsal Kitap Müzesi’nin bazı bölümlerinde yarı zamanlı ya da tam zamanlı 68 farklı işin olacağını ve Ağustos başı itibariyle başvurularının alınacağını duyurdu.(Olga Daşcinscaia/BA)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi