26 Nisan 2024 Cuma

Yeni Araştırma: Katoliklerin Çoğu Kürtajı Destekliyor

Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan bir ankete göre, Katoliklerin çoğunun kürtajı desteklediği görüldü. ‘Katolikler ve Kürtaj Hakkında 8 Temel Bulgu’ başlıklı anket, Katoliklerin yüzde 56’sının çoğu durumda kürtajı desteklediğini ortaya koydu. Ek olarak, ankete göre her 5 Katolik’ten 1’i kürtajın her durumda veya çoğu durumda yasal olması gerektiğine inanıyor.

Pew Araştırma Merkezi’nin anket sonuçları

Pew Araştırma Merkezi, Katoliklerin çoğunun genel olarak yasallaştırılmış kürtajı onayladığını, büyük çoğunluğunun ise en azından bazı kısıtlamaları desteklediğini belirtti. Buna göre, Katoliklerin yaklaşık yüzde 35’i kürtajın çoğu durumda yasal olması gerektiğini söylerken, yalnızca beşte biri (yüzde 21) her durumda kürtajın yasal olması gerektiğini söyledi. Aynı şekilde, Katoliklerin yüzde 28’i kürtajın çoğu durumda yasadışı olması gerektiğini, yüzde 14’ü her durumda yasadışı olması gerektiğini belirtti.

Kürtaj destekçilerinin eylemi: ”Güvenli ve Yasal Kürtaj”

Düzenli olarak ayinlere katılan Katoliklerin ise 3’te 2’si kürtajın yasa dışı olması gerektiğini düşünüyor. Bununla birlikte ayinlere daha az katılanlar arasında bu oranın tersine döndüğü açıklandı. Pew Araştırma Merkezi, bunun nedeninin Katolik kilisesine gidenlerin yüzde 44’ünün anket öncesinde kürtaj karşıtı vaaz dinlemeleri olabileceğini belirtti.

Kürtaj karşıtı eylem: ”Savunmasızları Savun”

Protestanların ise yalnızca yüzde 35’i kürtaj karşıtı vaaz işittiklerini söyledi. Bununla birlikte Protestanların yüzde 55’i kürtajın her durumda veya çoğu durumda yasadışı olması gerektiğine inanırken, yüzde 43’ü her durumda veya çoğu durumda yasal olması gerektiğine inanıyor.

Kürtaj konusunda Protestanlar arasında bazı fikir ayrılılıkları bulunuyor. Beyaz Evanjelik Protestanlar büyük ölçüde kürtajın her durumda veya çoğu durumda yasadışı kabul edilmesi gerektiğine inanırken, beyaz olmayan Evanjelik Protestanlar ve Afro-Amerikalı Protestanlar ise kürtajın her durumda veya çoğu durumda yasal olması gerektiğini düşünüyor. (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi