28 Nisan 2024 Pazar

Zimbabweli Pastör İntihar Etti

Zimbabwe’deki en büyük kiliselerden biri olan Zimbabwe Upper Room Hizmetleri’nden Berry Dambaza, Harare’deki otoparkta intihar etti. Pastör Berry Dambaza 59 yaşındaydı. 

Pastör Berry Dambaza ve eşi Sithembeni Dambaza

Pastörün, eşi Sithembeni Dambaza’nın kendisine sadakatsiz olduğu gerekçesiyle intihar ettiği iddiaları kilise tarafından yalanlandı. Kilisenin yaptığı açıklamada, ‘‘Bu söylentiler gerçeği yansıtmıyor. Tamamen art niyetli insanların iddialarıydı. Dambaza hayatını kaybettiği sıralarda eşi, pastörün annesinin bakımıyla ilgileniyordu’’ ifadeleri yer aldı. Olayın üzüntüsü nedeniyle Dambaza’nın annesi ve eşi hastaneye kaldırıldı. 

Kilise sözcüsü, ‘‘Dambaza’nın 30 yıldan uzun süren mutlu bir evliliği vardı. Bu söylentileri kimin ürettiğinden ve yaydığından emin değiliz. Bu kişiler sadece aileye değil kiliseye de çok zarar veriyor. Dambaza, Zimbabwe’de ve uluslararası alanda birçok hayata dokundu, belki de bu yüzden gerçeklerden daha hızlı yayılan söylentiler mevcut. Ama onu tanıyanlar, karısı ve çocuklarının bu tür sorunları olmadığını biliyor’’ dedi.

Cenaze töreninde ihanet iddialarına değinen Sithembeni Dambaza, “Biri benimle paylaşmak istese de sosyal medyada yayınlananları takip etmek istemiyorum. Duygusal bir dönemden geçiyorum ve bu konuda yasal işlem başlatmaya söz verdim” diyerek duygularını dile getirdi.

Sithembeni Dambaza, eşinin intiharından bir gün önce olay yerinde saldırıya uğradığı bir trafik kazası geçirdiklerini söyledi. Sithembeni, ölümüne kadar finans, yönetim, müjdecilik gibi konularda hizmet eden eşinin, kendi mali durumu için endişelendiğini dile getirdi. 4 çocuk sahibi olan kadın, eşini çok sevdiğini de sözlerine ekledi.

Aile sözcüsü Tonderayi Ian Chimhuwa, ailede intihar geçmişi olduğunu hatırlatarak büyükbabalarının da intihar sonucu hayatına son verdiğini belirtti. (christianpost.com)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi