26 Nisan 2024 Cuma

Kutsal Kitap’ın En Popüler 5 Ayeti Seçildi

Bible Gateway’in tam 25 yıldır yaptığı bir araştırmanın istatistiklerine dayanarak İncilin en popüler 5 ayetini belirledi.

En çok ziyaret edilen Hristiyan web sitesi, Bible Gateway.com Ağustos ayında 25. yıldönümünü kutladı. Yıllar içinde, sitenin bir milyardan fazla farklı cihaz kullanılarak 14 milyardan fazla kez görüntülendiği belirtildi.

Bible Gateway CEO’su Rachel Barach, “İnsanların nerede olurlarsa olsunlar, Kutsal Kitap’ı okuyup anlamalarını sağlayarak, Tanrı’yı onurlandırmayı hedefliyoruz. Çeyrek asır boyunca böyle bir hizmeti vermekten onur duyuyoruz” diye konuştu

Dünya çapındaki birçok insan, Kutsal Kitap ile ilgili aradığı her bilgiyi sitemizde bulabiliyor. İnteraktif grafik de bize yılın belirli bir döneminde en çok aratılan kelimeleri görme fırsatı sunuyor.

Bible Gateway yönetimi, Kutsal Kitap’ta en çok aranan on kelimeyi belirlerken oldukça ilginç istatistikler ile karşılaştıklarını belirttiler.

25 yıl içerisinde en çok aratılan kelimeler arasında, “Aşk, inanç, dünya, umut, sevinç, dua, Kutsal Ruh, zarafet, şifa, af” gibi kelimeler yer alıyor.

Ayrıca Kutsal Kitap’taki en popüler 5 ayet ise şöyle:

  1. Yuhanna 3:16 Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu’nu verdi. Öyle ki, O’na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun.
  2. Yeremya 29:11 Çünkü sizin için düşündüğüm tasarıları biliyorum” diyor RAB. “Kötü tasarılar değil, size umutlu bir gelecek sağlayan esenlik tasarıları bunlar.
  3. Filipililer 4:13 Beni güçlendirenin aracılığıyla her şeyi yapabilirim.
  4. Mezmur 22: 4 Sana güvendiler atalarımız,

Sana dayandılar, onları kurtardın.

  1. Romalılar 8:28 Tanrı’nın, kendisini sevenlerle, amacı uyarınca çağrılmış olanlarla birlikte her durumda iyilik için etkin olduğunu biliriz.(cnl.news, ieshua.org/OD)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi