19 Mart 2024 Salı

1173 Kez Kan Bağışladı

Dünyanın en aktif donörü 81 yaşındaki Avustralyalı James Harrison son kez kan bağışında bulundu.

Harrison, Avustralya’da kan bağışı için izin verilen maximum yaşa ulaştı. Bu yüzden James Harrison’ın 11 Mayıs’ta son kan bağışını gerçekleştirdi. Harrison; “Birçok can kurtardım, bu dünyaya birçok çocuk getirdim ve bu beni iyi hissettiriyor” açıklamasında bulundu.

James Harrison daha çok  ‘Altın Kollu Adam’ olarak biliniyor. 60 yıl boyunca her iki haftada bir kan veriyordu, hayatı boyunca toplam 1.173 kez donör oldu.

Kan bankasında yapılan taramanın ardından Harrison’un kanında, bebek ölümlerini önleyebilecek bir antikorun bulunduğu tespit edildi. 81 yaşındaki Harrison, kanında bulunan ender bir antikor sayesinde doğumda kan zehirlenmesi yaşayan bebeklere adeta hayat verdi. Avusturalyalı Harrison, 60 yıl boyunca bağışladığı kan sayesinde 2.4 milyon bebeğin hayatını kurtardı.

James Harrison daha 14 yaşındayken ameliyata alındı ve akciğerinin bir lobunu kaybetti. Saatlerce süren operasyondan sonra üç ay boyunca hastanede kaldı. Harrison’a tam 13 ünite kan verildi, bunun üzerine James Harrison büyüyünce kan bağışçısı olmaya söz verdi. 18 yaşına basar basmaz ise sözünü tutmaya başladı.

Avustralya’da annenin kanının RH pozitif ve bebeklerin kanının RH negatif olması sebebiyle meydana gelen hemolitik anemiden kaynaklı ölümler böylece önlenebilecekti. Anti-D Programı Koordinatörü Robyn Barlow, “Avustralya’da yapılan her Anti-D ampulünün içinde James bulunuyor” dedi. Uzmanlar, Harrison’ın kanındaki antikoru, küçük yaşlarda kan nakli yapılmış olmasına bağlıyor.

Altın Kollu Adam Harrison bu ender özelliği sayesinde, 2003 yılında Guinness Rekorlar kitabına girdi.(livescience, cnlnews,nytimes/OD)

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi