26 Nisan 2024 Cuma

2024 Yılında Kadın Astronot İlk Defa Ay’a Gidecek

NASA, 1972 yılından sonra ilk kez 2024’te 28 milyar dolarlık Artemis programı ile Ay’a biri kadın, diğeri erkek olmak üzere astronotlar göndermeyi hedefliyor. Yeni Ay görevi kapsamında ilk kadın astronot da dünyanın uydusuna ayak basmış olacak.

NASA, “Ay’a geri dönme planını” açıkladı: 28 milyar dolarlık Artemis programı ile 2024’te Ay’a astronotlar göndermeyi hedefliyor.

Astronotlar Kapsüllerle Seyahat Edecek

BBC Türkçe’de yer alan habere göre; Astronotlar Apollo benzeri Orion kapsülleriyle seyahat edecek. Bu kapsülleri yörüngeye NASA’nın 2011 yılından beri geliştirmekte olduğu Space Launch System (Uzay Fırlatma Sistemi, SLS) adlı güçlü roketler taşıyacak.

Jim Bridenstine

NASA yöneticisi Jim Bridenstine, “Dört yıl sonra Ay’da olmamız için Artemiz programının 28 milyar dolara ihtiyacı var. Uzay Fırlatma Sistemi fonu, Orion fonu, insanlı iniş sistemi fonu ve tabii ki uzay kıyafetleri – bütün bunlar Artemis programının fona ihtiyaç duyan öğeleri” dedi ve ekledi:

“Şu an onay için başvurduğumuz fon, 2021’de geliştirilecek olan insanlı iniş sistemi için ihtiyaç duyduğumuz 3,2 milyar doları sağlayacak.”

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi