29 Nisan 2024 Pazartesi

Nikaragua’da Binlerce Vatandaş Katolik Kilisesi’ne Destek Mitingi Düzenledi

Nikaragua’da hükümet karşıtı binlerce vatandaş, muhalefetin yanında yer almakla suçlanan Katolik Kilisesine destek yürüyüşü için bir araya geldi.

Nikaragua’da hükümet karşıtı binlerce vatandaş, Devlet Başkanı Daniel Ortega’nın, muhalefetin yanında yer almakla suçladığı Katolik Kilisesine destek yürüyüşü için bir araya geldi.

Nikaragua’nın Başkenti Managua’daki yürüyüşe farklı inanç mensupları ile herhangi bir inanca sahip olmayan kişiler de katıldı. “Adalet” ve “özgürlük” sloganları atan göstericiler, kiliseye polis baskısına karşı sesini yükseltmeye devam etmesi çağrısında bulundu.

Katolik Kilisesi Ruhbanı Carlos Aviles, “İbadethanelerimiz, ihtiyacı olan herkese daima açıktır. Bunun için eleştiriliyor olsa da kilise taraflar arası diyaloğu desteklemeyi sürdürecek.” ifadesini kullandı.

Nikaragua İnsan Hakları Derneği hafta içi yaptığı açıklamada ise, nisan ayında başlayan protestolarda şimdiye kadar 448 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

Ülkede sosyal güvenlik reformlarına karşı yapılan protestolar, nisan ayında büyük çaplı kitle eylemlerine evrilmişti.

Hükümet yetkilileri ve muhalif gruplar, 16 Haziran’da Katolik Kilisesinin ara buluculuğunda başkent Managua’da görüşmüştü.

Görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada, şiddet olaylarının derhal durdurulması telkininde bulunulmuştu.

Protestocular, Devlet Başkanı Daniel Ortega ve Sandinista Ulusal Kurtuluş Cephesi (FSLN) hükümetinin istifasını talep ediyor.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi