15 Mayıs 2024 Çarşamba

İskenderun’da Ayinler, Sosyal Mesafe Kuralına Uygun Gerçekleştiriliyor

İskenderun’daki kiliselerde, normalleşme süreci kapsamında Koronavirüse karşı alınan tedbirlere uyularak toplu ibadetlere yeniden başlandı. İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Yıldırım, kilisede gerçekleştirilecek ayinler için tüm tedbirlerin alındığını ve 2,5 aylık bir sürenin ardından kutsal ayinlere başladıklarını belirtti. 

Sosyal mesafe, maske kullanımı ve kilise girişinde ateş ölçme gibi kurallar doğrultusunda tüm hazırlıkların tamamlandığı İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi de kapılarını 29 Mayıs tarihi itibariyle yeniden cemaatine açtı.

Yetkililer tarafından belirlenen kurallara uyarak, 2 buçuk ay aradan sonra tekrar ayinlere başladıklarını ifade eden İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Yıldırım; “Devletimizin, devlet büyüklerimizin buyurduğu gibi tekrar ayinlerimize başladık. Ayinlerimizi, sosyal mesafeye uyularak gerçekleştireceğiz. Cemaat üyelerimizi, maskeleriyle ve sosyal mesafeye dikkat ederek içeri alacağız. Kilisemizin girişinde ateş ölçümü de yapacağız. Tüm hijyen kurallarına dikkat ediyoruz. Hazırlıklarımızı tamamladık ve kilisemizde düzenlemeler yaptık.

Ayinlerimize şimdilik katılımlar kısıtlı olacak. Kilisemizin kapasitesi 150 kişi, biz ise ayinlere maksimum 30 kişi alacağız. Rab bu vebayı ilk etapta memleketimizden, Türkiye’mizden uzaklaştırsın ve sonra da tüm dünya âleminden uzaklaştırsın. Herkese sağlık ve mutluluklar diliyorum” şeklinde konuştu.

Peder Yıldırım, ayinlere başlanılan tarihin Diriliş Bayramının veda gününe denk geldiğini de vurgulayarak, Mesih İsa’nın Göğe Çıkış Bayramını da kutladıklarını sözlerine ekledi ve tüm cemaatin bayramını kutladı.

İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi’nde, maske takma, el dezenfeksiyonu ve ateş ölçümünün yanı sıra sosyal mesafe kuralı da oturma yerlerine konulan kurdeleler ile gerçekleştiriliyor. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Selin Vurduğu Brezilya’da Kiliseler Kapılarını Açtı

Brezilya’nın güneyinde en az 136 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 537 bin kişinin yerinden edildiği felaketin ardından...

Brezilya’da Sel Felaketi: Ölü Sayısı 148’e Yükseldi

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde iki haftadır etkili olan yağışların neden olduğu sellerde, can ve...

Dünya Genelinde Yerinden Edilen Kişi Sayısında Rekor

Alarm Verici Seviyede NTV'nin haberine göre; Sudan, Kongo, Filistin ve diğer bölgelerdeki çatışma ve şiddet olayları, geçtiğimiz yıl...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi