27 Nisan 2024 Cumartesi

Akdeniz’de 900 Yıllık Haçlı Kılıcı Bulundu

İsrailli bir adam Carmel sahili açıklarında tüplü dalış yaparken, Haçlı döneminden kalma 900 yıllık bir kılıç keşfetti.

Shlomi Katzin adlı bir dalgıç, kılıcın yanı sıra antik çapa ve çömlek parçalarının Akdeniz’in tabanında uzandığını gördüğünü söyledi. CBN News, dalgıcın kılıcı İsrail Eski Eserler Kurumu’na (IAA) teslim ettiğini duyurdu.

IAA’nın soygun önleme biriminde müfettiş olan Nir Distelfeld, keşfi ‘güzel ve nadir bir buluş’ olarak nitelendirdi. Distelfeld, 30 cm kabzası olan bir metre uzunluğundaki kılıcın mükemmel şekilde korunduğunu söyledi. Distelfeld, ‘‘Deniz organizmalarıyla kaplı bulundu, ancak görünüşe göre demirden yapılmış. Sizi 900 yıl geriye, yani şövalyeler, zırhlar ve kılıçlarla farklı bir çağa götüren böyle kişisel bir nesneyle karşılaşmak heyecan verici’’ dedi.

MS 1099’da Haçlılar Yeruşalim’i ele geçirdi ve yaklaşık 200 yıl boyunca Kutsal Kenti yönetmeye devam etti. İsrailli arkeologlar, Haziran ayından bu yana antik eserlerin bulunduğu bölgeyi araştırıyor.

İsrail Eski Eserler Kurumu Deniz Arkeolojisi Birimi direktörü Kobi Sharvit, ‘‘Carmel sahili, fırtınalı zamanlarda gemilere barınak sağlayan birçok doğal koy ile çevresinde yerleşimlerin ve antik liman kentlerinin geliştiği daha büyük koylar içermektedir. Bu koşullar nedeniyle bölge, çağlar boyunca ticaret gemilerini kendine çekti. Sonuç olarak zengin arkeolojik parçaları geride bıraktı. Yakın zamanda bulunan kılıç, bu keşiflerden sadece biri’’ dedi.

Arkeologlar, İsrailli tüplü dalgıçların daha fazla arkeolojik parçayı keşfetmelerini umuyor. İsrail Eski Eserler Kurumu genel müdürü Eli Escosido, ‘‘Bulunan her antik eser, Kutsal Toprakların tarihi bulmacasını bir araya getirmemize yardımcı oluyor. Kılıç, İsrail Eski Eserler Kurumu laboratuvarlarında temizlenip araştırıldıktan sonra, halka sunulmasını sağlayacağız’’ dedi. (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi