28 Nisan 2024 Pazar

Almanya’da Koronavirüsün Hücre Biçimini Gösteren Özel Bir Çan Tasarlandı

Almanya’nın güneybatısında, Baden-Württemberg eyaletindeki Gotik mimariye sahip kilise için, Kovid-19’un hücre biçimlemesini gösteren özel bir çan tasarlandı.

Koronavirüsün hücre biçimini gösteren özel döküm çan Aziz Meryem Protestan Kilisesi’ne (Evangelische Stiftskirche Sankt Marien) özel olarak tasarlandı.  

“2020” yazısının yanı sıra (çanın dökülme yılı) kilise kurulu mevcut zor zamanların bir hatırlatıcısı olarak, koronavirüsün sembolik bir görüntüsünü çan üzerine yerleştirmeye kararı aldı.

“Göklerdeki Babamız” olarak adlandırılan ve özel tasarıma sahip olan çan, İkinci Dünya Savaşı sırasında hasar gören ve birkaç yıl önce tamamen kullanılamayacak hale gelen eski çanın yerine yerleştirildi.   

Artık Aziz Meryem Protestan Kilisesi’nde her ayin günü “Gökteki Babamız” duası okunmaya başlandığında çan çalacak.

Herrenberg’deki geç gotik dönemine ait Aziz Meryem Protestan Kilisesi’nin inşaatı 2 bölümden oluşuyor. Birinci inşaat çalışmaları 1276-1293 yılları arasında yapılmış olup 1471-1493 yılları arasında son bulmuş. Kilisenin kulesinde toplam 22 çan bulunduğundan Almanya’nın en büyük katedrallerinden biri olarak da biliniyor. (O.D/dw.com)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi