28 Nisan 2024 Pazar

Avrupa’da Müjde’nin ilk Duyulduğu Kiliselerden Biri Bulundu

Arkeologlar, Orta Çağ Avrupası’nın çoğunun İncil’i ilk kez dinlediği yerlerden biri  olduğuna inanılan bir kilisenin temellerini keşfetti.

Peregrini Lindisfarne Peyzaj Ortaklığı Programı’ndan araştırmacılar, Lindisfarne Kutsal Adası’nı kazarlarken 7. yy dan kalma kilisenin taş temellerini ortaya çıkardılar. Akademisyenler, St. Aidan ve St. Cuthbert’ın bu bölgeyi Kuzey ve Orta İngiltere’nin çoğunu Hristiyanlığı yaymak için kullandığına inanıyorlar.

Konseyin koruma sorumlusu Sara Rushton, Daily Mail’e verdiği demeçte, “Heugh’daki muhtemel bir kilise binasının keşfi Holy Island’ı Britanya’nın en önemli Orta Çağ bölgelerinden biri olarak gösteriyor” dedi.

Aziz Aidan, MS 635’te bir manastır kurduğu için, adaya Hristiyanlığın Beşiği dedenir. Manastır, Hristiyanlığa geçen putperestler için ibadet yeriydi ve daha sonra uluslararası bir öğrenim merkezi haline geldi.

Bu yerleşim yeri ayrıca, İngiltere’nin Lübnan’daki keşişler tarafından yazılan en eski el yazmalarından biri olan Lindisfarne İncili’nin doğum yeri.

Vikingler adaya baskın yaptıkları sırada adadaki rahiplerin, İngiltere’de İncil’i korumak umuduyla metinlerle kaçtıkları düşünülüyor. Akademisyenler kutsal metinleri yüzyıllar sonra buldular ve bugün Londra’daki İngiliz Kütüphanesi koleksiyonunda duruyorlar.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi