27 Nisan 2024 Cumartesi

Çin’de Katolikler, Noel Öncesi Yardım Etkinliklerini Genişletiyor

Pekin’deki Katolik cemaati, Covid-19 karantinasından sonra bir araya gelerek Advent’in Üçüncü Pazar gününü ışık festivali ile kutladı. Doğuş Bayramı’nın sevinci yaklaşırken, umudun ateşini büyük bir coşkuyla yaktılar.

İnanlılar akşamın erken saatlerinde Mesih’in yaklaşan ışığının bir işareti olarak ellerinde mumlarla alanı doldurdu. ‘Teodorico Pedrini’ adlı bölge korosu, etkinliği Noel ezgileriyle süsledi. Koro, adını bölge kilisesini kuran ünlü İtalyan bir müjdeciden ve kutsal ilahiler yazarından almaktadır. Mum ışığında gerçekleştirilen tören, sevinç mesajının güçlü bir işaretiydi.

Yaşlılara Ziyarette Bulunuldu

Çin’deki Katolikler, Advent döneminde ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım çalışmalarını hızlandırdı. İç Moğolistan Özerk Bölgesi’ndeki Ordos kentinden Aozhen cemaati, yerel bir huzurevini ziyaret etti. İnanlılar, orada yaşayan yaşlı sakinlere armağanlar sundu. Ayrıca huzurevine tıbbi malzeme getirdiler. Günün sonunda ise Peder Qiqigeli, sakinleri ve onlara yardım eden personeli kutsadı.

Maddi Destek Sunmak

Komşularına Doğuş sevincini yaşatmaya çalışan diğer bir cemaat ise, Şanghay Episkoposluğu’ndan Ecclesial Base Cemaati oldu. 16 yıl boyunca grup, iman ve yardım işlerini birlikte sunarak Kilise’nin sosyal doktrinini uygulamaya çalıştı. 4 Aralık’ta Base Cemaati ‘Mutlulukların Yolu Boyunca’ temalı bir ayin gerçekleştirdi. Grup ayrıca kan bağışında bulunarak, yaşlıları ve hastaları ziyaret ederek yardım çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Cemaat, yardım çalışmalarını ve gayretlerini Episkoposluk merkezini, bir yetimhanenin inşasını ve Çin genelindeki episkoposluklardaki kiliselerin restorasyonunu finansal olarak desteklemek üzere birleştiriyor. (vaticannews)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi