29 Nisan 2024 Pazartesi

Doğal Afete Yapay Zeka Önlemi

7Analytics şirketi, sel felaketlerini yapay zeka ile önceden tahmin edebiliyor. İncelediği bölgede suyun nerelerden gidebileceğini ve nasıl önlemler alabileceğiyle ilgili yöneticilere 72 saat önceden bir uyarı yapıyor.

2020 yılında veri bilimciler ve jeologlardan oluşan bir ekip tarafından kurulan 7Analytics, belediyelerin ve işletmelerin su taşkınlarını daha iyi tahmin etmesine ve altyapı hasarını en aza indirmesini yardım etmeyi amaçlıyor.

Sel felaketlerine hazırlıklı olabilmek ve engelleyebilmek için yapay zekadan yardım alan şirket, halihazırda Norveç’in Bergen şehrinde hizmet veriyor.

SUYUN YÖNÜNÜ TAHMİN EDİYOR

Girişimin ana ürünü FloodCube, gelecekteki bir sel felaketinin nasıl ortaya çıkacağını tahmin etmek için çok miktarda arazi ve arazi kullanım verisine yapay zeka öğrenimi uyguluyor.

Böylelikle hava durumu size bir fırtınanın yaklaştığını söylerken, 7Analytics size bu fırtınadan gelen suyun tam olarak nasıl dolaşacağının tahminini sunuyor.

“TAHMİN ETMEMİZİ SAĞLIYOR”

7Analytics’in kurucu ortağı Jonas Aas Torland, “Bu teknolojiler, yalnızca birkaç yıl önce imkansız olan verileri analiz etmemizi ve tahmine dayalı içgörüler oluşturmamızı sağlıyor” dedi.

72 SAAT ÖNCEDEN UYARI VERİYOR

Ayrıca Jonas, “Uygulamamız, bulunduğunuz bölgede bir sel olup olmayacağıyla ilgili size 72 saat önceden uyarı verebilir. Böylece sizler o bölgedeki canlıları korumak için gerekli tüm önlemleri alabilirsiniz” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi