27 Nisan 2024 Cumartesi

Ekonomik Krizle Mücadele İçin Eylem Planı

Faturalar ve yaşam maliyeti tüm dünyada yükselirken, İngiltere’de Hristiyan bir yardım kuruluşu, kiliselerin kriz anlarında harekete geçmesine yardımcı olacak acil bir eylem planı hazırladı.

İngiltere’nin yeni Başbakanı Liz Truss ve diğer politikacılar eylem planlarını detaylandırırken, Jubilee Plus adlı yardım kuruluşu yerel cemaatlerin kış dönemini atlatabilmelerine yardımcı olacak ayrıntıları paylaştı. ‘Derinleşen Krize Müdahale’de’ kiliseleri ve Hristiyanları kararlı davranmaya çağıran Jubilee Plus, ‘‘Topluluğumuzdaki birçok kişinin ekonomik krizin yıkıcı etkileriyle karşı karşıya olduğu çok açık. Her zaman olduğu gibi, bu durumdan en çok savunmasız olanlar etkileniyor. Ekonomik krize Hristiyanlar ve kiliseler olarak hazırlıklı mıyız? Önümüzdeki aylarda insanlara en iyi nasıl yardımcı olabileceğimizi düşünmek için zaman ve yer bulmak gerçekten zor olabilir’’ açıklamasında bulundu.

Yardım kurumu, ‘değişen kiliseler, değişen topluluklar ve değişen hayatlar’ olmak üzere üç başlık altında bir kriz planı hazırlıyor. Kiliseleri kriz fonu kurmaya, cömertliği teşvik etmeye ve insanlara neye ihtiyaçları olduğunu sormaya davet ediyor. Kiliseler ihtiyaç sahiplerinin hakları adına konuşmaya teşvik ediliyor. Ayrıca kiliseler, diğer topluluklarla birlikte çalışmaya ve yerel kuruluşlarla temas kurmaya çağrılıyor.

Mevki sahipleri, sosyal hizmet uzmanları ve yardım kuruluşlarının yöneticileri ile görüşmelerin bilgilendirici ve şekillendirici olacağını düşünen Jubilee Plus, kilise binalarının özellikle kış aylarında kapılarını açarak insanların sığınabileceği bir yer haline gelmesini istiyor. Jubilee Plus, ‘‘İnsanları karşılamak ve değerli hissettirmek için küçük bir gönüllü ekip hazır olabilir. Haftada bir gün olmak üzere bölgenizdeki diğer kiliselerle ekip oluşturabilirsiniz’’ dedi. Yardım kurumu ayrıca maddi durumu iyi olan Hristiyanların, ihtiyaç sahiplerinin alışveriş ve fatura giderlerine yardımcı olabileceğini söyledi. 

Krizin uzun vadeli olabileceğini düşünen ve bu konuda acil önlem alınması çağrısında bulunan Jubilee Plus, ‘‘Stratejik düşünmenin zamanı geldi. Proje lideri veya kilise lideri olarak önümüzdeki birkaç yıl boyunca neleri uygulamaya koymanız gerektiğini düşünürseniz, kendinize ve destek olduğunuz insanlara karşı yardımda bulunmuş olacaksınız’’ dedi. (CT)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi