27 Nisan 2024 Cumartesi

Eritre’de Tutuklanan 22 Hristiyan Serbest

Eritre’de yetkililer, Mart ayı sonuna doğru başkent Asmara’da düzenlenen dua toplantısında tutuklanan 23 Hristiyandan, biri hariç hepsinin serbest bırakıldığını açıkladı.

Eritreli kilise lideri Dr. Berhane Asmelash, Hristiyan adamın neden özgürlüğünden mahrum bırakıldığını henüz bilmediklerini söyledi. Dr. Asmelash, çoğunluğu kadın olan ve tutuklanıp Mai Sarawa hapishanesine götürüldüklerinde sağlıklı olan Hristiyanların sağlık durumları hakkında bilgi almak istediklerini söyledi.

Mart ayının sonuna doğru Asmara’dan yaklaşık 1.060 km uzaklıktaki Assab’da ise, dua toplantısındaki on iki Hristiyan tutuklandı. Hristiyanlar, şehrin askeri kullanımı için ayrılmış uzak bir liman bölgesinde koşulların sert olduğu bilinen Assab cezaevinde tutuluyor.

Dua toplantılarına yapılan iki baskın, hükümetin ülkedeki Hristiyanlara yönelik baskıyı yumuşattığına dair umutları zayıfladı. Eylül 2020’den bu yana en az 160 Eritreli Hristiyan hapishanelerden tahliye edildi. Dr Berhane, serbest bırakılmalar nedeniyle Hristiyan topluluğunun umutlu olduğunu söyledi. Dr Berhane, halen tutuklu bulunan Hristiyanlar ve aileleri için dua isteyerek, ‘‘Tüm Eritre için, politika değişikliği, demokrasi ve ibadet özgürlüğü için dua edin’’ dedi.

Kesin sayı bilinmemekle birlikte en az 165 inanlının tutuklu bulunduğu ve insanlık duyu uygulamalara maruz kaldığı düşünülüyor. Afrika’nın Kuzey Kore’si olarak tanımlanan Eritre, Hristiyanlara yönelik zulüm söz konusu olduğunda dünyanın en kötü ülkelerinden biri olmaya devam ediyor.

2002 yılında dini kayıt politikalarının yürürlüğe girmesinden bu yana sadece üç Hristiyan mezhebine (Ortodoks, Katolik ve Lutheryan) yasal olarak izin verilmekte. (barnabasfund)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi