27 Nisan 2024 Cumartesi

Francis Chan, Kiliseleri Koronavirüs Hakkında Uyardı

Salgına gösterilen tepkiler nedeniyle toplumda ayrılıklar yaşandığı için üzgün olan Francis Chan, kiliseler için de endişeleniyor.

KP Yohannan ve Francis Chan

Crazy Love yazarı, Gospel for Asia’nın kurucusu KP Yohannan ile sohbetinde salgın hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Chan, ‘‘Dünya nasıl iyileşecek? Gittikçe daha fazla ayrılıklar yaşanıyor ve maalesef kiliseler de arkasından sürükleniyor’’ dedi. Doğu Asyalı olmasının ona Batı Kilisesi’ndeki zayıflıklara karşı yeni bir bakış açısı kazandırdığını söyledi.

Salgın öncesinde yaşananları düşünen Chan, insanların sadece önemli bir konuşmacı veya tapınma grubu olduğunda dua toplantılarına katılmaları nedeniyle üzgün olduğunu belirtti. Chan, ‘Asya’da yaşananlar gözlerimi önemli ölçüde açtı. İnsanlar dua toplantısı olduğunda heyecanlanır. Batı’da ise böyle değil’’ dedi. Ayrıca Hristiyanları kişisel olarak buluşmaya davet etmenin gerekliliğinden bahsetti. Chan, ‘‘Kilise liderleri salgınla mücadele ediyor. Mümkün olduğunca onları buluşmaya, Mesih’in kanını ve bedenini anmaya davet ediyorum’’ dedi.

David Kinnaman

Salgının ilk dönemlerinde yapılan araştırmalar insanların daha çok dua ettiğini gösterirken, kiliseye katılım konusunda daha az umut verici sonuçlar gösterdi. Barna Başkanı David Kinnaman, geçtiğimiz günlerde beş kiliseden en az birinin salgını atlatamayacağı konusunda uyardı. Çünkü kısıtlamaların sona ermesine rağmen az sayıda inanlı kilise hizmetlerine geri döndü.

Birçok pastör aynı endişelere sahip gibi görünüyor. Pastörlerin yarısından fazlası salgın sona erdiğinde kiliseye katılım konusunda düşüş yaşanacağını öngörüyor. (CT)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi