26 Nisan 2024 Cuma

Her Yıl Yüz Binlerce Çocuk Akciğer İltihabından Hayatını Kaybediyor

UNICEF, her yıl 5 yaşın altındaki yüz binlerce çocuğun akciğer iltihabından hayatını kaybettiğini açıkladı. 

UNICEF, Save the children ve diğer uluslararası ajansların yayınladığı son veri analizlerine göre her yıl orta ve düşük refah düzeylerinde yaşayan 4,2 milyon beş yaşın altındaki çocuk, şiddetli akciğer iltihabı geçirdiğinden oksijen tedavisine ihtiyaç duyuyor. 

COVID-19 nedeniyle tıbbi bakımların durdurulması, akciğer iltihabını eskiye göre daha da ölümcül bir seviyeye taşıdı. 

Her yıl, ekonomisi düşük ülkelerde akciğer iltihaplanması yaşayan 5 yaşın altındaki 22 milyon çocuktan 800.000’ni hayatını kaybediyor. 

Hasta çocukların her biri oksijen seviyesi ölçüm cihazlarına, antibiyotiklere ve erişimi kısıtlanmış olup fiyatı arttırılan tıbbi oksijen takviyesine ihtiyaç duyuyor.

Uluslararası ajanslar hükümetleri, bu krizin üstesinden gelmek için uygun fiyatlarla yerel düzeyde oksijen takviye cihazları üretmeye davet etti. 

Bu durum özellikle de 5 çocuktan sadece birinin tıbbi yardım alabildiği Afrika ülkeleri için geçerlidir. Oksijen tedavisine erişim eksikliği nedeniyle, her yıl Hindistan ve Bangladeş’te de çok sayıda çocuk ölmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü ve ortakları bu yıl, 90 ülke arasında 30 bin oksijen takviye cihazı dağıttı ve zatürre nedeniyle hayati tehlike yaşayan çocuklara yardım etmesi için hayırseverlere seslendi. (vaticannews)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi