27 Nisan 2024 Cumartesi

Hindistan’daki Hristiyanlar Tehlikede

Hindistan’daki Hristiyanlar zor durumda. Hindistan’daki Hristiyanlar, Hindu radikallerin korkunç şiddetine maruz kalıyor.

Ülkedeki Hristiyanlara karşı girişimler devam ederken Hindistan Hükümeti’nin ülkeyi bir Hindu milletine dönüştürmesi gündemiyle örtüşüyor.

Bir insan hakları grubu tarafından hazırlanan yeni bir rapor, dört aylık bir koronavirüs karantinasına rağmen, Hindistan’daki Hristiyanlara karşı zulümler de artış olduğunu iddia ediyor.

Persecution Relief’e göre, Carkhand, Uttar Pradeş, Tamil Nadu ve Çatisgar’ın dört eyaleti şu anda Hristiyanlar için en tehlikeli yerler; burada düzenli olayların dayak, tutuklamalar, kilise yıkımları ve bazen de ölüm olduğu görülüyor.

Todd Nettleton

Şehitlerin Sesi’nden Todd Nettleton CBN News’e verdiği röportajda, “Polis çağrılır ve zaman zaman Hristiyan olan tutuklanır ve Hristiyan olduğu için toplumsal uyumsuzluk yaratmakla ve sorunlara neden olmakla suçlanır” dedi.

Vahşice öldürülenler arasında, dört yıl önce Hinduizmden Hristiyanlığa geçen 27 yaşındaki Kande Mudu vardı.

Nettleton, “Mesih’e götürdüğü ilk insanlar, köyündeki baskıyı başlatan üç erkek kardeşiydi” dedi.

7 Haziran’da, keskin ve el yapımı silahlarla donanmış yarım düzine radikal Hindu adam, Mudu’yu evinden dışarı sürükledi, şiddet uyguladı ve sonra boğazını kesti.

Nettleton konuyla ilgili, “Ve Hindu kalabalığı onu almaya geldiğinde ve hayatının bitmek üzere olduğunu bildiğinde bile, karısını gördüğünde söylediği son şey, ‘Tatlım! Senin imanında güçlü kalmanı istiyorum. Beni öldürseler bile, Mesih’e olan inancında sağlam kal” oldu. Açıklamasında bulundu.

Persecution Relief, Mudu’nun vakasının bu yılın sadece ilk altı ayında gerçekleşmiş 293 Hristiyan karşıtı zulüm vakası arasında olduğunu söyledi. Geçen yılın aynı zamanına göre yüzde 40 görülüyor.

Anurima Bhargava

Amerika Birleşik Devletleri Komisyonu ile birlikte olan Uluslararası Din Özgürlüğü temsilcisi Anurima Bhargava, CBN News’a; “Bu topluluklara yönelik saldırıların nasıl devam ettiğini görmek, dünyanın dört bir yanındaki pek çok kişinin Hindistan’da din özgürlüğü için olup bitenler açısından dile getirdiği endişeyi görmemizin nedenlerinden biri oldu” açıklamasında bulundu.

Hristiyan olmanın en tehlikeli ülkeler arasında 10. sırada

Son yedi yılda Hindistan, Open Doors Dünya İzleme Listesinde, dünyada Hristiyan olmanın en tehlikeli yerlerinde 31. sıradan 10. sıraya yükseldi.

Saldırıların çoğu Narendra Modi’nin Hindu liderliğindeki BJP hükümeti altında gerçekleşiyor. Modi’nin partisi Hindistan’ı bir Hindu milleti haline getirmeye çalışmakla suçlanıyor.

Nettleton, “Başbakan Modi geçen yıl seçildi ve Hindistan’ı daha Hindu yapma sözü verdi. Hindistan’ın bir Hindu ülkesi olduğuna inanıyorlar, kelimenin tam anlamıyla toprak Hindu toprağıdır ve orada yaşamak istiyorsanız bir Hindu olmalısınızdır” dedi.

Hindistan’ın anayasası din özgürlüğünü garanti ediyor, ancak Nettleton, Hindistan Hükümeti’nin dini değişimleri yasaklayacak bir ulusal yasayı zorladığını söylüyor. Bunlar kısacası din değiştirilemeyeceğini söyleyen yasalar. Eğer Hindistan’da biri dinini değiştirmek istiyorsa, bir sulh hakiminin karşısına çıkmak zorunda.

Şimdiye kadar, Hindistan’ın 29 eyaletinden sekizi din değiştirme karşıtı yasaları kabul etti. Ayrıca bu sadece Hristiyanları değil, Hindu olmayan diğer inançları da baskı altına alıyor.

Şimdi, insan hakları grupları, Modi ve siyasi partisi Hindistan’ı bir Hindu milleti haline getirmeye çalışmanın agresif ve ölümcül gündemini takip ederken, her şeyin tehdit altında olduğunu söylüyorlar. Bir zamanlar üst düzey bir BJP liderinin söylediği şey, 31 Aralık 2021’e kadar tüm Hindistan’ın ya din değiştirerek ya da zorla ülkeden kovularak Hinduizm dışındaki diğer inançlardan kurtulacağıydı. (CBNNews)

 

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi