26 Nisan 2024 Cuma

Hristiyan Kadınlara Yönelik ‘Cinsel Şiddete Son’ Çağrısı

Birleşik Krallık hükümeti ve Birleşmiş Milletler, dünyanın dört bir yanındaki Hristiyan kadınlara ve genç kızlara yönelik şiddeti durdurmaya çağrıldı.

‘Bunu haketmiyoruz”

Aid to the Church in Need (ACN), Hristiyan kadınların cinsiyetleri ve inançları nedeniyle kaçırılma, cinsel şiddet ve din değiştirmeye zorlanma gibi tehditlerle mücadele ettiğini bildirdi.

”Kadın hakları, insan haklarıdır”

Çağrı, 24 Kasım’da Hristiyanlara yönelik zulüm vakalarının anıldığı Kızıl Çarşamba gününden önce ACN tarafından başlatılan imza kampanyasında yapıldı. Hristiyan kadınlara ve kızlara yönelik şiddet, ACN’nin ‘Çığlıklarını Duyun’ başlığı altında yayınlayacağı yıllık zulüm raporunun odak noktası olacak. Dilekçede, ‘‘Birleşik Krallık Hükümetini ve Birleşmiş Milletleri cinsel şiddete ve zulme maruz kalan Hristiyan kadınlar ve kızlar için daha etkili adımlar atmaya çağırıyoruz. Bazı ülkelerde kadın olmak çok zor. Kaçırılma, cinsel şiddet ve din değiştirmeye zorlanma gibi tehditlerle yüzleşiyorlar’’ ifadeleri yer aldı.

ACN özellikle Pakistan, Mısır ve Nijerya’daki Hristiyan kadınların ve kızların içinde bulunduğu kötü durum nedeniyle endişe duyuyor. Dilekçeyi destekleyen milletvekili Edward Leigh, Pakistanlı genç Maira Shahbaz davasının Hristiyan kadınların karşı karşıya olduğu tehlikeyi gösterdiğini söyledi.

14 yaşındaki Maira, kaçırılarak cinsel istismara uğradı. Din değiştirmeye ve kendisini kaçıranla evlenmeye zorlandı. Kaçmayı başaran Maira, ailesiyle birlikte Birleşik Krallığa sığınma talebinde bulundu. Leigh, ‘‘Maira’nın vakasında olduğu gibi, Hristiyan kadınlar ve kızlar haklarından mahrum bırakılıyor. Acı çeken bu masum insanlar için sesimizi yükseltmeliyiz. Birleşik Krallık’ta savunmasız kadınlara karşı işlenen vahşet karşısında çok üzgünüz’’ dedi.

Dilekçe ayrıca Lordlar Kamarası’nda ‘Çığlıklarını Duyun’ raporunu sunacak olan Barones Cox’un desteğini de aldı. Cox, herkesin acı çeken kadınlar ve kızlar için dilekçeyi imzalaması gerektiğini söyleyerek, ‘‘Birleşik Krallık hükümeti ve Birleşmiş Milletlerin bu sorunu durdurmak için daha etkili adımlar atması gerekiyor’’ dedi.

ACN UK’in ulusal direktörü Neville Kyrke-Smith, Hristiyan kadınlara yönelik cinsel şiddetle ilgili rahatsız edici raporlar aldıklarını söyleyerek, ‘‘Özellikle Pakistan, Mısır ve Nijerya gibi ülkelerde Hristiyan kadınlar, inançları nedeniyle savunmasız durumda. Yetkililer suç ortağı gibi görünürken, saldırgan erkekler kadınların sosyal savunmasızlığından yararlanıyor’’ dedi. (CT)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi