26 Nisan 2024 Cuma

Papa Françesko, Evli Çiftlere Yardım Eli Uzatan Gruptan Övgüyle Bahsetti

Papa Françesko, evli çiftlerin ilişkilerindeki temel sorunları çözmelerine yardımcı olmaya çalışan Retrouvaille kuruluşunun üyeleriyle bir araya geldi. Papa bağlılıkları için minnettarlığını dile getirerek, onları bu önemli hizmette devam etmeye çağırdı.

Katolik bir yardım programı olan Retrouvaille Experience, 1977’de Quebec, Kanada’da zor durumda olan evli çiftlerin sayısındaki artışa yardım eli uzatmak amacıyla hizmetine başladı.

Retrouvaille, her evliliğin hayatta kalmayı, iyileşmeyi ve sevgi antlaşması olarak gelişme fırsatını hak ettiğine inanmaktadır. Çiftler, ilişkilerindeki sorunları ve üstesinden gelme şekillerini paylaşmaktadır. Retrouvaille, eşler arasındaki ilişkiyi geliştirmek ve evliliklerini güçlendirmek için çiftlerin sevgilerini yeniden keşfetmelerine yönelik pratik bir adımdır.

Krizler ve Fırsatlar

Papa Françesko, her krizin bir fırsat sunduğunu belirterek, kriz yerine fırsat kelimesine odaklanılması gerektiğini söyledi. Papa, ‘‘Krizlerden korkmamalıyız. Çünkü krizlerden öğrenip büyüyebiliriz. Hayatımızdaki krizlerden umutla çıkmamız mümkün, özellikle başkalarının yardım eli uzatmasıyla bunu başarabiliriz’’ dedi.

Yaralardan Şifa Bulmaya

Kriz durumlarının yarattığı ‘yaralara’ değinen Papa, Retrouvaille kuruluşunun yaralı evliliklerin şifa bulmasına yardımcı olduğunu söyledi. Papa Françesko, ‘‘Bu, onların armağanı. Bir zamanlar acı çeken ve kendi sorunlarını başka çiftlere hizmet etmek üzere aşmış çitler olarak kendi deneyimlerini paylaşıyorlar’’ dedi.

Papa, krizin bir lanet değil, yaşam yolculuğunun ve fırsatın bir parçası olduğuna tanıklık edebilecek çiftlere ihtiyaç duyulduğunu söyleyerek, ‘‘Bunun için deneyimlemek gerekir. Acı çekiyordunuz, ancak Tanrı’ya şükürler olsun ki, kardeşlerin aracılığıyla şifa buldunuz ve bu deneyimi başkalarıyla paylaşıyorsunuz’’ dedi.

‘Eşlik etme’ sözüne odaklanan Papa, bunun rahipler ve onların pastoral hizmetleriyle ilişkili olduğunu söyledi. Papa Françesko, ‘‘Eşlik etmek, zor durumda olan çiftlere yardım etmenin ilk yanıtıdır. Retrouvaille üyelerinin çok iyi bildiği gibi zaman, sabır, saygı ve uygunluk gerektirir’’ dedi.

Papa, konuşmasını sonlandırırken dinleyicilere bağlılıkları için teşekkür ederek, Kutsal Meryem Ana ve Aziz Yusuf’un koruması altında hizmetlerine devam etmeleri için teşvik etti. (vaticannews)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi