28 Nisan 2024 Pazar

Hristiyan Kuruluşlar, Zulme Maruz Kalan Hristiyanlar İçin Dua Etkinliği Düzenledi

Hristiyan kuruluşlar, koronavirüs salgını sırasında dünyanın dört bir yanında zulüm gören Hristiyanlar için online dua etkinliği düzenledi.

Dua toplantısı Evangelical Alliance, Release International, Hristiyan Dayanışma Birliği (CSW) ve Open Doors tarafından düzenlendi. Etkinlik, Kasım ayı boyunca dünya çapında zulüm gören Hristiyanlar için yıllık dua etkinliği olan 24. Zulüm Gören Kiliseler için Uluslararası Dua Günü’nün bir parçası.

Andrew Boyd-Release International

Release International’dan Andrew Boyd, 2020 boyunca dünyanın en kalabalık ülkeleri arasında yer alan Çin, Hindistan ve Nijerya’da Hristiyanların artan şekilde zulme maruz kaldığını açıkladı. Boyd, ‘‘Çin, Hindistan ve Nijerya dünyanın en kalabalık ülkelerinden ve bu üç ülkenin tamamında zulüm açıkça görülüyor. Hristiyanlara yönelik şiddetin devam etmesine izin veriliyor. Yetkililer bunu önlemek için pek bir şey yapmıyor, hatta bazı durumlarda teşvik ediyor’’ dedi.

Paul Robinson

Çin’de birçok kilisenin yetkililer tarafından kapatıldığı, başka bir amaçla kullanıldığı veya yıkıldığı bildirilmektedir. Release International’ın CEO’su Paul Robinson, dünyanın en büyük ve en kalabalık ülkelerinde zulmün açıkça görüldüğünü belirterek, ‘‘Devlet kontrolündeki kiliseler bile yıkılıyor ve yok ediliyor’’ dedi. Ayrıca Hindistan’daki Hristiyanlar inançları nedeniyle neredeyse her gün aşırılık yanlılarının saldırılarına maruz kalıyor.

Boyd, ‘‘Hindistan’da yaşıyorsanız Hindu olmanız gerektiğine ve başka hiçbir şeye izin verilemeyeceğine inanan radikal Hindu milliyetçilerinin saldırılarına maruz kalırsınız. Her hafta bir kiliseye saldırı düzenleniyor’’ dedi.

2020 boyunca Nijerya’daki radikal gruplar, Hristiyan köylerine yönelik saldırıları artırdı. Hristiyanlar, Boko Haram ve Fulani militanları tarafından katledilmeye ve evlerinden uzaklaştırılmaya devam ediyor.

Boyd, ‘‘Rejim değişikliği için değil, İsa Mesih’in kimliğinin açığa çıkması için ve zulmedenlerin kendileri için dua edelim. Tanrı için önemliyse, bizim için de önemli olmalı. Dışarıda Pavlus’a dönüşebilecek Saullar olabilir. Uluslararası toplumun dünyanın her yerinde açıkça görülen zulmü durduracak adımlar atabilmesi için dua edelim’’ ifadelerinde bulundu. (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi