29 Nisan 2024 Pazartesi

Hristiyan Pilot, Mozambik’te Gözaltına Alındı

Amerikalı Hristiyan bir pilot, ülkedeki isyancıları desteklediği iddiasıyla Mozambik polisi tarafından gözaltına alındı. 

Yaklaşık bir ayın ardından ailesi, arkadaşları ve Mission Aviation Fellowship (MAF), dünyanın dört bir yanındaki Hristiyanları müjdecinin serbest bırakılması için dua etmeye çağırdı. 31 yaşındaki Pilot Ryan Koher, yetimhanelere yiyecek ve diğer ihtiyaç malzemelerini ulaştırmaya çalışırken yetkililer tarafından gözaltına alındı. Koher, ülkedeki isyancıları desteklediği iddiasıyla iki gönüllü ile birlikte 4 Kasım’da tutuklandı.

Kaynaklara göre, yüksek güvenlikli bir cezaevinde tutuluyor. MAF Başkanı ve CEO’su David Holsten, ‘‘Koher yanlış bir şey yapmadı. Eşi ve çocukları, Koher’in Doğuş Bayramı döneminde eve dönmesini bekliyordu. Kuzey Mozambik’teki yetimlere hizmet eden kuruluşun, Koher’in ulaştırdığı malzemelere ihtiyacı var. Dünyanın dört bir yanındaki Hristiyanları dua etmeye çağırıyorum. Ayrıca Mozambik’teki ve ABD’deki yetkilileri harekete geçmeye davet ediyorum’’ dedi.

Kaynaklara göre, aşırılık yanlıları Hristiyanları öldürdü, ev kiliselerine baskın düzenledi, evleri yaktı ve yüzlerce insanı yerinden etti. 2017’den bu yana 6.300’den fazla insanın öldürüldüğü ve 1 milyon kişinin yerinden edildiği açıklandı.

Annabel ile Ryan Koher

Koher’in eşi Annabel sadece mektup yoluyla iletişim kurabildiklerini söyleyerek, ‘‘Eşim, çatışmaların yaşandığı bölgeye gidiyordu. Saldırıların kurbanlarına yardım etmeye çalışıyoruz. Eşim hakkındaki asılsız iddiaların nedenini anlayamıyorum’’ dedi.

Geçen Aralık ayında Mozambik’e taşınan aile, güvenlik önlemleri nedeniyle ABD’ye dönmek zorunda kaldı. Ancak Koher çalışmalarına devam etti. Holsten, ‘‘Ryan sevecen ve merhametli biri. İhtiyaç sahiplerine yardım edebilmek için Mozambik’in dilini ve kültürünü öğrenmeye çalıştı. Suçsuz olduğuna inanıyoruz. Sorunun çözülmesi ve Koher’in serbest bırakılması için dua ediyoruz’’ dedi. 

MAF yetkililerinden Ruth Harrison, ‘‘Koher’in gözaltına alınması herkes için şaşırtıcı oldu. Bunu hak etmedi. Koher’in suçsuz olduğunu biliyoruz. Tutuklanması için hiçbir neden yok’’ dedi. (CBN)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi