27 Nisan 2024 Cumartesi

Kilise Üyeleri Birlikte Kitap Okuyacak

İngiltere’de Hristiyanları kitap okumak için bir araya getirmek üzere The Big Church Read (Büyük Kilise Okumaları) adlı Hodder Faith ve St Andrew’s Bookshop’un girişimiyle ülke çapında bir okuma kulübü kurulacak. Kulüp faaliyetlerine 21 Eylül’de başlayacak.

İYİ KİTAPLARI OKUMAYA TEŞVİK

St. Andrew’s Bookshop (Aziz Andreas Kitabevi) tarafından birkaç yıldır kiliselerde ayrı ayrı yapılan The Big Church Read (Büyük Kilise Okumaları) etkinliklerinin, tüm Büyük Britanya çapında yaygınlaştırılarak Birleşik Krallık Kilisesi’ndeki iyi Hristiyan kitaplarını okuma kültürüne ilham vermesi ümit ediliyor.

Big Church Read’deki ilk kitap, Hristiyanları Tanrı’nın kendileri için tasarladığı hayatı yaşarken elektronik eşyalardan uzak durup yavaşlamaya davet eden John Mark Comer’in Ruthless Elimination of Hurry (Acelenin Acımasızca Elenmesi) oldu. Kitabın yazarı John Mark Comer’in altı hafta boyunca her Pazartesi farklı bir bölümü inceleyen bir videosu da The Big Church Read web sitesinde yayınlanacak.

Kilise grupları daha sonra kitapla ilgili kaynak paketinde bulunan soruların yardımıyla bölümü kendi aralarında tartışabilecekler.

TOPLULUKLAR DENEYİMLERİNİ PAYLAŞACAK

Britanya’da yayınlanan ve ciddi bir okur kitlesine sahip olan Hristiyan dergisi Hodder Faith’in yayın direktörü Andy Lyon, “Hodder Faith’te bizler, kiliselerin kitapların değerini görmelerine yardımcı olmak, onların maneviyatlarını geliştirmek, inançlarını ve Kilise’nin öğretilerini öğrenmek için toplulukların öğrencilerine yardımcı olma konusunda tutkuluyuz ve bunu başkalarıyla yan yana yapmak sürecin anahtarıdır. The Big Church Read bunda büyük bir rol oynayacağı için de çok heyecanlıyız. Buna katılmak çok kolay, tek ihtiyacınız olan kitabın bir kopyası ve bir grup arkadaş, katılmakta fayda var” dedi.

St Andrew’s Bookshop’un genel müdürü Steve Barnett ise “İlk Ulusal Büyük Kilise Okuması’na katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Birkaç yıldır bireysel kiliselerde Büyük Kilise Okumaları yürütüyoruz ve bunlar büyük bir başarıya imza attılar. Deneyimlerin paylaşılması yoluyla topluluğu geliştirerek, insanların öğrenciliklerinde büyümelerine ve öğretilen konuyu kavramaya yardımcı oluyor” dedi.

New Wine Kiliseleri Ulusal Lideri Paul Harcourt, Hristiyanları  bu etkinliğe katılmaya teşvik ediyor. Harcourt, “Okuduğum kitaplarla, hayatım ölçülemeyecek kadar zenginleşti ve bazen tamamen değişti. İsa’nın öğrencilerinin İsa’nın diğer insanların kalplerine ne koyduğunu ve akıllarına koyduğu bilgeliği dinlemeyi öğrenmeleri gerekiyor. Hayatta, iyi kitap okuma alışkanlığını geliştirmekten daha iyi yatırımlar yapabileceğiniz çok az şey var” şeklinde konuştu. (CT/ Seyfi Genç)

https://www.youtube.com/watch?v=hhKiFE-AqhM&feature=emb_logo&ab_channel=StAndrewsBookshop

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi