26 Nisan 2024 Cuma

Koronavirüs Riski Nedeniyle Kilise Hizmeti Online Devam Edecek

Singapur’da 16bin üyeye sahip olan City Harvest Megakilisesi, tüm kilise etkinliklerini askıya alarak, 64bin vakaya ulaşan salgın nedeniyle online hizmet etme kararı aldı.

Covid-19 adı verilen koronavirüs vakası Singapur’da 58’e yükseldi. Kilisenin Perşembe günü yaptığı açıklamada, ‘‘Geçen hafta Covid-19 vaka sayısındaki artış göz önüne alındığında, cemaatimiz için en doğru hizmetin online olduğuna karar verdik. Bu, fiziksel olarak bir araya gelemeyeceğimiz ama evlerde ibadete katılabileceğimiz anlamına geliyor. The CHC App uygulaması veya web sitemiz aracılığıyla ibadete katılabiliriz’’ ifadeleri yer aldı.

Ateş, öksürük ve nefes darlığı semptomlarını içeren koronavirüs vakaları Çin’de 64.345’e ulaştı. Çin anakarası dahil olmak üzere en az 1.383 kişi salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

5.7 milyonluk nüfusa sahip olan Singapur, Çin dışında en fazla koronavirüs vakasının görüldüğü ülke durumunda. Singapur’da henüz salgına bağlı olarak hayatını kaybeden olmasa da, enfeksiyonu önleme konusunda çalışmalar devam ediyor.

Kilise toplantılarının geçici olarak askıya alınması çağrısında bulunan City Harvest Kilisesi liderleri, yeniden bir arada toplanmayı dört gözle beklediklerini, ancak cemaatin güvenliğini ilk sırada tutmaları gerektiğini belirtti. Kilise yetkilileri, ‘‘Bu bizim için kolay bir karar değil. Rab’be ibadet etmek için Mesih’in bedeni olarak bir araya gelmeyi sevdiğimizi biliyorsunuz. Ama cemaatimiz kalabalık. Genç üyelerimiz olduğu gibi yaşlılarımız da var. Enfeksiyon riskinin nispeten yüksek olduğu günlerde cemaatimizi korumak için elimizden geleni yapmalıyız. İnancımız sarsılmıyor. Mezmurlar 91:1’de yazılı olan, ‘‘Yüceler Yücesi’nin barınağında oturan, Her Şeye Gücü Yeten’in gölgesinde barınır’’ sözüne iman ediyoruz. Ancak ihtiyatlı olmamız gerekiyor. Hizmetlerimizin online olması, kilisenin bu süreç içinde devam edeceğinden emin olmanıza da yardımcı olacaktır. Online olanaklara sahip olduğumuz için Rab’be minnettarız. Hafta sonu internet aracılığıyla yeniden Tanrı’ya tapınabiliriz’’ açıklamasında bulundu.(CT)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi