29 Nisan 2024 Pazartesi

Kutsal Kitap Uygulaması 1. Sırada

Günümüzde Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en popüler iki podcast; spor, haber veya popüler kültürle ilgili değil. İkisi de Kutsal Kitap üzerine sunuldu.

Katolik Rahip Friar Mike Schmitz tarafından sunulan ‘Bir Yılda Kutsal Kitap’ (The Bible in a Year) adlı çalışma, Apple’ın podcast listelerinde ilk sırada yer alırken, Tara-Leigh Cobble tarafından sunulan ‘The Bible Recap’ adlı D-Group podcasti ise ikinci sırada yer aldı.

25 dakika uzunluğunda olan Bir Yılda Kutsal Kitap, Schmitz’in Kutsal Yazıları okumasını ve yorumlamasını içeriyor. The Bible Recap, günlük Kutsal Kitap okumalarını içeriyor. Yaklaşık sekiz dakika süren podcast’ler, The New York Times, NBC, Joe Rogan ve NPR tarafından hazırlanan podcast’lerden daha üst sıralarda yer almaktadır.

Podcast’lerin popülaritesi, Yeni Yıl’da alınan kararların bir yansıması olabilir. Aralık ayında yayınlanan Lifeway Research araştırmasına göre, ABD’li yetişkinlerin yüzde 29’u Tanrı ile ilişkileri konusunda yeni kararlar verdi. Cobble, Instagram’da kendilerini destekleyenlere teşekkür etti.

‘Bir Yılda Kutsal Kitap’ podcast’i üzerine konuşan Jeff Cavins, halk arasında ruhsal bir özlemin yaşandığını belirterek, ‘‘Kültürümüzde Tanrı’ya duyulan açlık, bir kıvılcım değil, kalıcı bir arzudur. Kutsal Kitap’a yönelik ilgi her geçen gün artıyor’’ dedi.

‘Bir Yılda Kutsal Kitap’, geçen Ocak ayında da ilk sıradaydı. Ascension’ın başkanı ve CEO’su Jonathan Strate, ‘‘Geçen yıl birçok kişi podcast’leri dinledi ve yeni bir topluluğa katılmaları için teşvik edildi’’ dedi.

ESV Kutsal Kitap (English Standard Version) okuma planları üzerinde çalışma yapan Cobble, ‘‘Kutsal Yazıların birincil rolü Tanrı’nın kim olduğunu göstermektir. Eğer Tanrı’yı görürsem, yaşamım O’nun öğretilerine yaraşır olacaktır’’ dedi. (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi